Skip to main content

Octopussy (269)

dinsdag 19 september-2006
Nee, mr. R.V. heeft echt niet slecht geboerd. Tuurlijk, hij heeft hier en daar wel een veer gelaten in Zeewolde. Maar volgens onze informatie bewoont de rakker momenteel een flink pand aan de IJssel bij Zwolle (compleet met een zwaar hek en camera’s tegen onverlaten en deurwaarders), tuft op zijn gemakkie rond in een zwarte Mitsubishi Pajero en is zakelijk actief als managing director van Alfa Consultancy. Oorspronkelijk het golfterrein-vehikel dat in de eerste aflevering van de V.-saga al voorbijkwam.
Tegenwoordig houdt Alfa misschien hooguit nog het poloveld van ome Cor van Zadelhoff een beetje bij als vriendendienst, maar om moverende redenen heeft Robbie een ander speelterrein opgezocht om te consulten: watermanagement. Nee, dat heeft niks te maken met de promotie van Manneke Pis of Willem Alexander. Het gaat om drijvende huizen, die hij samen met de firma Dura Vermeer aan de man probeert te brengen, en het ecologisch verantwoord beheren van het IJsselmeer. Kortom, Robbie heeft de rijkdom van de natuur ontdekt.
Was trouwens twee jaar geleden ook al eens gebeurd. Toen bezorgde hij namelijk de Tokkies, een natuurverschijnsel uit de Amsterdamse wijk Geuzenveld/Slotermeer, een woning in een pand op het industrieterrein dat kort tevoren nog in gebruik was als illegaal glijhuis en als doorvoercentrum van Oosteuropese dames voor de vleesindustrie. Toen er zakelijk de nodige tegenwind opstak moest het pand verpatst worden, maar fuck hoe raak je zo gauw van die kloten Tokkies af? De van een enorme hype herstellende familie kreeg niet alleen een formeel schrijven om op te rotten, maar ook dreigende telefoontjes en uiteindelijk bezoek van een knokploeg. Die gaf uiteindelijk de doorslag en de Tokkies vertrokken. Zo zie je maar weer, dat kale dikke mannetjes soms heel vervaarlijk uit de hoek kunnen komen. Vooral als ze wat kortaangebonden kennissen hebben en weinig te duchten van de plaatselijke bromsnorren.
Vrolijke serie dit. Gaan we mee verder. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen