Skip to main content

Octopussy (277)

vrijdag 20 oktober-2006
Terug naar de mail die Bobby van der Zijden ons stuurde uit het zonnige Eilat, waarin hij ondermeer meldde dat oud-sheriff Klein van Zeewolde een kibboets vol verhalen over hem had gehoord. Wat voor verhalen waren dat en hadden ze soms te maken met de volgende strofe uit Bobby’s mail?:

“...Wat betreft de Hakkelaar, Willem Holleeder en andere criminelen, die heb ik allemaal goed gekend uit de periode dat ik zelf nog in Amsterdam woonde en werkte. Toen moest Heineken nog ontvoerd worden (november 1983, red.)”.

Nou is Nederland een postzegel, dus allicht dat Bobby bovengenoemde avonturiers ook na die operatie onder regie van de bekende chirurgen Van Hout en Holleeder nog wel eens is tegengekomen. Bij het legen van de gokkasten of zo, die zijn King Speelautomaten BV her en der had staan. Gokkasten, speelhallen, het is gek, maar wij associëren dat nou niet bepaald met leliewit zaken doen. Komt waarschijnlijk door al die stories uit het land van de onbegrensde mogelijkheden, waar het gokken dankzij de geniale Meyer Lanski in de loop van de tijd een totale mafia-aangelegenheid is geworden. En als je dan hoort dat vrij recentelijk Willem Holleeder op de Wallen op een niet al te frisse wijze een stel gokhallen heeft overgenomen, dan wordt je visie op dat wereldje er ook niet fruitiger op. Komt nog bij dat Bobby nadat hij als kroegbaas zijn entrée had gemaakt in de polder, zijn King-nering overdeed aan Krijco BV in Amersoort. En van Krijco zijn we al eerder niet goed geworden (1).
Nee, kan Bobby niet helpen. Het ligt aan ons. Wij hebben nou eenmaal niks met die branche.
Maar hoe zat het nou met V. en Roest in Zeewolde? Volgens onze correspondent in Eilat ook niks aan het handje. Robbie en Bobbie waren geen criminelen in die tijd. Volgende keer meer daarover. Stay tuned.

(1) Ga naar onze zoekmachine, tik de term “Krijco” in et voilà.

Klik hier om uw reactie toe te voegen