Skip to main content

Blik op de weg (008)

25 maart 2017

zaterdag 29 januari-2011
In oktober 2009 en later hebben we ruim aandacht besteed aan Willem en Tom. Twee Nederlandse marechausseesmurfen die in Islamabad waren aangehouden met in hun BMW genoeg wapentuig en andere snuisterijen om een genoeglijke oudejaarsavond te vieren. Was een vervelend incident, want voor buitenlandse kalkpotten en ander grimmig personeel van ambassades etcetera was het verboden om met dit soort spullen buiten de compound rond te spankeren. Er zou een Amerikaans luchtje aan dit gevalletje hebben gezeten, maar het fijne hebben we nooit mogen vernemen. Later noteerden wij in dit serietje nog meer overtredingen van Amerikaanse zijde, maar die werden allemaal met de mantel der liefde bedekt.
Of er ook zoveel liefde bestaat voor de enorme eilie die de Amerikaanse consulaatmedewerker Raymond Davis afgelopen donderdag in Lahore heeft veroorzaakt is nog effe de vraag. Ray schoot twee Pakistaanse motorrijders voor hun klus met een pistool. Volgens hem wilden ze hem overvallen toen hij voor een verkeerslicht stond te wachten. Of dat zo was kon niemand meer bewijzen. De motorrijders waren op weg naar de eeuwige parkeergarage. Feit was wel dat vriend Raymond een gun bij zich had. Tijdens het opstootje dat na het vuurwerk ontstond bracht een toesnellende collega van Raymond zijn consulaire auto iets te slordig tot stilstand, waardoor een omstander ook nog de waterpijp uitging. Er raakte daar in Lahore een flinke hoeveelheid rapen gaar.
Kan je zeggen "all in the game", maar vertel dat maar eens aan de Paki's. Die zijn na al dat gedroon de Amerikaanse bondgenoten toch al spuugzat. En een voorvalletje als dit kan zomaar Egyptische toestanden veroorzaken. Vooral omdat kort daarna het verhaal de ronde deed dat Raymond een functionaris van Blackwater aka Xe was. Wij houden de vinger aan de bloedbaan. Dus stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 maart 2017
Blik op de weg