Skip to main content

Roestig (018)

16 februari 2017

dinsdag 21 augustus-2012
Het is u misschien niet zo opgevallen, maar in deze serie rond de twee Mercedessen die vanuit de USSA naar Nederland verhuisden en waarvan één van de twee exemplaren tot nu toe bij aankomst in Rotjeknor onverklaarbare roestplekken vertoonde zit een duidelijke middenoostelijke connectie.
Interessant. Want naar nu blijkt komt dat vaker voor met de handel in tweedehandse Amerikaanse benzineslokkers. Zo hebben de Feds recentelijk beslag gelegd op 150 meloen dollar die was geparkeerd bij een niet nader genoemde Amerikaanse bank. Dat bedragje was daar geparachuteerd door de Société Générale de Banque Libano Francaise. En dat vehikel had de boel weer overgenomen van de inmiddels schielijk opgedoekte Lebanese Canadian Bank.
Waar kwam die poen vandaan en van wie was het? Volgens de Fedsmurfen ging het om poen uit de handel in verwarrende middelen. Daarmee werden tweedehands vierwielers gekocht in de USSA, die daarna verhuisden naar landen in westelijk Afrika, alwaar ze op de lokale markten werden verpatst. De opbrengsten zouden vervolgens zijn verhuisd naar de Hezbollah in Libanon. En het is geen Jigsaw van twee bij twee meter om uit te vogelen wat die er dan mee deed.
Als die Feds zich nou eens bemoeiden met "onze" twee Mercedessen en dan zich name bogen over de vraag wat voor ongerechtigheid is meegestuurd met dat ene exemplaar, dan komen we misschien ergens. Al was het alleen maar om eer te bewijzen aan de overleden Fernand Tripels. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 februari 2017