Skip to main content

Antillen vice versa (029)

25 februari 2017

vrijdag 1 november-2013
Als je Schweinerei belooft, moet je het varkentje eerst vangen. En als dat krulstaartje rondknort op Curacao is dat geen ABC-tje. Neem nou Viviane Verhoeven. In een eerdere aflevering hebben we al eens een bescheiden afvaardiging van haar schuldeisers opgevoerd, die in onze visie al spekkoper zijn als ze na de slacht nog een magere slavink bij de curator bemachtigen (1). Kunnen we ondertussen nog de uitbaatster van schoonheidssalon Wendy, drie huurbazen, de blauwe brievenbrigade, de eigenaar van een timmerbedrijf, twee aannemers en een stel beffen aan toevoegen. Allemaal in de rij voor een slavink. Maar krom is krom en recht is recht. Dus Viviane kan knorren wat ze wil, uiteindelijk valt ook voor haar de bijl.
Overigens lieten wij in diezelfde aflevering nog een bescheiden boer over het listig achterover drukken van een praktisch complete inboedel en een leuke kunstverzameling van haar vroegere levensgezel Chris van Assendelft van Wijck, die voor een deel afkomstig waren uit zijn woning in Schilde. Die wilde hij na de breuk met de voormalige Belgische vamp graag terug. Zou je het zelf wezen. Dus wat deed ie? Juist.
Toen op een zonnige Curacaose dag de deurwaarder voor de eerste maal bij La Verhoeven langskwam werd hij met een kluitje in het Pietermaai gestuurd. Twee weken daarna kreeg hij bij zijn terugkeer een epistel onder de neus geduwd. Dat was ondertekend door de in zijn optrekje in Florida verblijvende Leo Nipshagen.
Vivianneke bleek in een een-tweetje met superspeurder Nardy Cramm de hele boel uit de villa in Coral Estate aan Nipsie in Miami te hebben overgedragen. Op twee eenpersoons bedden, een strijkplank en een pannenset na. Tel uit je winst. Dat lijkt sterk op diefstal en heling en dat is het ook. Zelfs in de USSA. Hoe gek is het dan, dat Van Assendelft van Wijck aangifte deed? Niet gek. Maar zowel in België als op Curacao hebben de justitiële molens wat tijd nodig om op gang te komen. Niettemin lijkt het erop, dat door de recente tumultueuze gebeurtenissen rond de voormalige Amsterdamse stenenstapelaar ook deze affaire in een stroomversnelling terecht is gekomen. En dat de drie betrokken leden van de “Den Haag groep” binnenkort zwaar aan het gebit zullen worden gesjord. Mogelijk met ernstige gevolgen. Don't stop thinking about tomorrow. En stay tuned.

(1) Zie aflevering 22 dd. 4 oktober 2013

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 februari 2017
Antillen vice versa