Skip to main content

Als de manometer goed staat... (001)

09 april 2017

maandag 26 september-2011
Een paar dagen geleden boerde de hele mainstream-gemeenschap dat in Chili urenlang geen schokje stroom uit de stekkerdoos kwam. Ook bij de computers die ervoor zorgen dat bijvoorbeeld allerlei elementaire installaties op gang blijven hing de vlag halfstok. Mijnen, fabrieken, electriciteitscentrales, strijkbouten, scheerapparaten, koffiepruttelaars, niks deed het. Volgens Chileense regeringshotemetoten lag het aan de infrastructuur van het electriciteitsnet. Die is verouderd. Maar er zijn inmiddels ook wat andere speculaasjes op het probleem losgelaten. Zo beweert de Russische Federal Atomic Energy Agency (FAAE) dat de blackout het gevolg was van een geweldige energieuitbarsting op de zon. En dat gelijksoortige gebeurtenissen ook aan de basis stonden van een totale stroomuitval in Californië, Arizona en Mexico op de achtste van deze maand en in de media weggefrommelde dramatische gebeurtenissen in een Franse en Amerikaanse kerncentrale, eveneens deze maand.
Op grond van die oplevende solaire activiteit heeft het Russische bureau nu een waarschuwing in de gleuf van alle kerncentrales tussen Sint Petersburg en Wladiwostok geduwd. Bang als ze zijn, dat de zon nog meer van dit soort geintjes in petto heeft.
Zou zoiets nou doordringen tot de burelen van Maximus Verhagen? En zo ja, zou hij dan denken dat het allemaal om Russische propaganda gaat? Ach, als de manometer maar goed staat.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017
Als de manometer goed staat...