Skip to main content

Als de manometer goed staat... (002)

09 april 2017

woensdag 28 september-2011
Hij heet zonnevlek 1302 en heeft een middellijn van meer dan 100.000 kilometer. Op zich eet je daar een Bossche bol minder om, maar het lullige is wel, dat die vlek binnenkort recht tegenover onze aardkloot staat. En mocht die vlek opnieuw een enorme zevenklapper loslaten zoals eerder deze maand, dan zou het zomaar kunnen gebeuren, dat op heel wat plekkies langdurig de stroom uitvalt. Erger nog, er kan zich zelfs volgens luitjes die in dit soort wetenschap hebben doorgestudeerd een soort EMP-effect voordoen, waarbij alle electrische en electronische apparatuur in een klap naar de kloten gaat (1). Tenzij je toevallig een kooi van Faraday over je hut hebt aangebracht, dan heb je mazzel. Zoals slimmerikken bij Defensie hebben gedaan bij allerlei vitale installaties. Welke officiƫle optrekjes nog meer zijn beveiligd weten we niet, maar u mag van ons aannemen dat verreweg de meeste burgers een onvrijwillig reisje terug naar de Middeleeuwen mogen maken. Het hoeft niet maar het kan wel.
Dus maak als de donder gebruik van de reclame van Appie Heijn, C 1000, Jumbo of hoe die voorraadschuren allemaal mogen heten. En koop een koppel kaarsen. Mocht het meevallen dan kan je ze altijd nog opsteken in de donkere dagen rond Kerst.

1. Da's ook een van de effecten van een kernbom. En de actieradius wordt vergroot door hem op een paar kilometer tot ontploffing te brengen.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017
Als de manometer goed staat...