Skip to main content

Antillen vice versa (036)

01 januari 2014

woensdag 29 januari-2014
Er zat maar één meisje. Een wat ouder meisje. Verder was er vorige week geen publiek bij de verdere afhandeling van het in wezen oneigenlijke faillissement van Vitae Nouveau. Een Curacaose centrale verwarming uit de stal van de voormalige Amsterdamse stenenschuiver Chris van Assendelft van Wijck. Wie dat meisje was? Nardy “Clouseau” Cramm van het in de officiële annalen van de KvK in onze Caraïbische randgemeenten onvindbare detectivebureau Curiel & Sharma. Een bureau dat ook aan deze kant van de plas vanuit de Friese metropool Hardegaryp af en toe een spookachtig klusje klaart. Zoals onlangs nog toen een op Curacao verblijvende medewerkster van de KLM werd belaagd met niet zo frisse mails. Daarin werd aangekondigd, dat het appartement dat zij samen met een partner had gedeeld op korte termijn onder haar landingsgestel zou worden weggetrokken. Crammetje zou die dreigementen hebben geuit ten behoeve van voornoemde partner, die wegens psychische problemen al dan niet tijdelijk naar Nederland was verhuisd. Een Cramm-taktiek die ons niet onbekend voorkomt.
Inmiddels zou de rust rond de KLM-ster zijn weergekeerd, maar of dat van permanente aard is moet nog blijken. Want een ding is zeker: Nardy laat niet graag los (1). Vandaar ook dat zij vorige week als enige toehoorder aanwezig was bij de zitting van een gerechtelijk koophandelstrio in Antwerpen.
Mogelijk in de hoop, dat de zaak alsnog ten goede keert voor de “Den Haag groep” van Leo Nipshagen en de september vorig jaar ernstig failliet verklaarde Viviane Verhoeven, die ondanks haar op het oog deplorabele financiële situatie op het zonnige Curacao recentelijk een leuk pandje zou hebben gekocht in de villawijk Zuurzak (2). Fijn om te weten voor Belgische smurfen en leden van de blauwe brievenbrigade. Maar wie weet ook voor leden van het Curacaose handhaversgilde bij het onderzoek naar oplichting en valsheid in geschrifte in verband met de verduistering van een paar kostbare hebbedingen van Van Assendelft van Wijck door leden van de “Den Haag groep” (3).
En de Haagse kongsie is niet de enige target. Inmiddels is op Curacao ook een klacht ingediend tegen de drie beffen die bij deze affaire willens en wetens buiten de zuurzak hebben gepist. Nee, wij verwachten voorlopig nog geen fat lady die de blues zingt. Dat duurt nog even. Stay tuned.

(1) Zo probeert Nardy al geruime tijd om zoete broodjes met ons te bakken en een oriënterend gesprek met ons te arrangeren. Maar wij houden noch van zoete broodjes, noch van zinloze gesprekken.
(2) Zoiets verzin je niet. De naam van de wijk heeft overigens niets te maken met de manlijke leden van de Den Haag groep.
(3) Zie aflevering 30 van deze serie dd. 5 november 2013

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 januari 2014
Antillen vice versa