Skip to main content

Witte helmen (002)

19 december 2016

Nog even over dat gewonde kereltje in Aleppo. Die door de “Witte Helmen” onder het puin vandaan werd gehaald, in een oranje stoel werd gedrukt en vervolgens werd gefotografeerd om de wereld te laten zien wat Adolf Assad en Vald Putin allemaal uitrichten. Nou zal u ons niet horen roepen dat die twee heren ikonen van een schone oorlog zijn, maar we worden wel misselijk van al die waaireclame via de glazen tiet en de rest van de speenstreammedia. Vooral als je weet, dat de fotograaf in kwestie, ene Mahmoud Rslan, zichzelf in het recente verleden ernstig heeft bezwadderd met een selfie waarop hij breed lachend staat afgebeeld met Mad Max-achtige leden van de Mohammedaanse eiliegroep Harakat Nour al-Din al-Zenki. Een groep die zich in juli dit jaar nog wereldfaam verwierf met de publicatie van een video waarop de onthoofding van een 12-jarig Palestijns jongetje te zien was.
Op zijn knuistjes getikt reageerde Mahmoud ondermeer met deze volzin: “I strongly hope that you understand the complexities of living and working in a war zone and hope you don't let this one photo distract from the story of the daily massacres of the Assad and Russian forces on civilians everyday”. Yeah. Right. Mahmoud maakt in ieder geval duidelijk aan welke kant hij staat. Aan de kant van de “rebellen”, Al Nusra, Harakat Nour, Ahrar al-Sham, IS (stiekem) en meer van dit soort uiterst beschaafde lentebodes.
Waar de Witte Helmen staan hebben we in aflevering 1 al aangestipt. Meer daarover vind u in dit artikel. Ook erg gezellig: de Nederlandse regering liet vorig jaar december weten in 2015 een bedragje van 20 meloen Pond te hebben geschoven voor civiele hulp aan de Syrische bevolking. Die hulp was deels bestemd voor het trainen en equippen van “civil defense teams to carry out fire fighting and search and rescue”. En wat liet “Flappie” Koenders ons in april van dit jaar weten? Dat ie 4 meloen euro uittrekt voor de Witte Helmen. Een organisatie die wordt geleid door James Le Mesurier. Een voormalige Britse militair, die ooit in Noord-Ierland en Kosovo namens Queen en vaderland gevochten heeft tot alles was tot wat het zijn moest. Tel uit je winst. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
19 december 2016