Skip to main content

De rechterlijke macht en Bas Koole (003)

09 april 2017

maandag 20 februari-2006
Het lijkt al weer lichtjaren geleden toen wij vrijwel dagelijks de nodige shit uitlaadde over Fecundo en aanpalende uitvindingen, die zich net als Flor y Fauna en Terra ook al nijver bezighielden met futuristisch boomwerk in Costa Rica. Tot grote consternatie bij groenzoeters die hun hele hebben en houden of een deel ervan in dat milieuvriendelijk initiatief hadden gestort, bleken avontuurlijke lieden als Jaap de Bode en Geurt Roos een flink gat in de geldzak te hebben geknipt.
Toen verscheen een man aan het front met spierballentaal, die het hele hok wel even zou uitruimen. Ir. Bas Koole. Ging moeizaam, als het al ging. Bovendien kwamen bij ons luitjes aanzetten met niet zulke fleur en fijne berichten uit het verleden van ir. Bas. Want termen als bedrieglijke bankbreuk, oplichting, valsheid in geschrifte, fraude en belastingontduiking vormen bij elkaar nu eenmaal geen frisse ruiker.
Bas kreeg van ons de ruime ruimte om zich te verweren, want wij houden zeer van hoor en wederhoor als we daar het nut van zien. Volgens hem viel het allemaal wel mee. Een paar schoonheidsfoutjes. Maar wat had dat te maken met zijn functioneren bij Fecundo? (1)
Tsja, eigenlijk niks. En adagio als “eens een dief, altijd een dief” of “de vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken” zijn in strijd met ons ravijndiepe verlangen naar resocialisering na de straf. Kregen we toch een onheilspellend mailtje, dat repte over het lozen van ir. Bas bij Fecundo. Leest u even mee:

“Het schijnt (uit betrouwbare bron vernomen) dat onze ing. of ir. B.J. Koole uit Fecundo is verwijderd en wel om de navolgende redenen: Ing. Koole is momenteel bezig zijn schuld aan de Nederlandse staat te voldoen d.m.v. dienstverlening in een sociale werkplaats te Klinge, Zeeland. Tevens hebben wij vernomen dat er beslag is gelegd op zijn “riante inboedel” en aanverwante zaken, aanwezig op zijn geheime adres in België.
Dit geheime adres, met de nadruk op “geheim”, is ergens in Kalmthout, waar onze Oost-Europa specialist sinds vorig jaar resideert. Mocht u denken dat dit niets met zijn voorzitterschap van o.a. Stichting Fecundo, Mars, Finacor, Landoq en diverse andere stichtingen heeft te maken, stay tuned, verdere informatie volgt.
”

Nou weten we niet of ir. of ing. Koole naast zijn sociale beslommeringen in het Zeeuwse land nog tijd heeft om onze rubriek bij te houden. Zo ja: Bas, kerel, pak je digitale piano en ram er een repliekje uit. Wij zijn er klaar voor. En ... stay tuned.

1. Zie voor de eerste schermutselingen in deze serie de berichten van 16 en 19 april 2005.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017
De rechterlijke macht en Bas Koole