Skip to main content

Dilemmah (002)

09 april 2017

vrijdag 14 november-2014
Hoe lang is het geleden? Een maandje? Dat we bij de koffie werden verrast met het bericht over een paar leden van brommerclub No Surrender. Dat ze de Koerden hielpen bij hun strijd tegen de met Amerikaanse wapens uitgeruste ISIS-baarden. Wat ons betreft prima. Je vecht je maar een ongeluk als je daar zin in hebt. Maar we hebben die talking head van de AIVD daar nog niet over horen lullen bij de berichtenwasserij van de NPS. Is dat omdat die bromfanaten aan de “goeie” kant knokken? Waarschijnlijk. Al zullen onze bondgenoten in Ankara daar iets genuanceerder over denken.
Trouwens, wat is er mis met de strijd die ISIS ook voert tegen die vreselijke dictator in Damascus? Tegenwoordig samen met Al Nusra, Al Qaida en meer van die klaverjasverenigingen die “wij” vooruitsturen om de lente aan te kondigen? Daar is niks mis mee. En daar moeten die fanatieke koppensnellers vooral mee doorgaan. Bring us the head of Bashar al-Assad. Daarna zien we wel weer verder.
Brengt ons bij een ondeugende veronderstelling. Zijn die maatregelen tegen baardjes die van plan zijn om terug te keren naar hun getto's in Nederland erop gericht om ze in Syrië en Irak te houden? Wie wil hier achter de duinen zonder paspoort rondlopen en voortdurend worden achtervolgd door rubberzolen en zebrawagentjes? Geen baard!
Btw. Wat gebeurt er met die bromnozems als ze zich niet hebben overgegeven? En terugkeren naar Nederland. Niks? Kijk dat we bedoelen we nou met dilemmah. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017