Skip to main content

zaterdag 18 mei-2013
Was nieuws vandeweek. Dat een kleine troela van zestien dit voorjaar naar Syrië wilde afreizen om te gaan werken voor de Allah Akbar, het islamitische alternatief voor Harry's Bar. Maar de bijdehante nulnulsmurfen van de AIVD kregen haar in de kieren en reden haar geplande tripje de Haagse poep in. Het bewuste kenautje zou zijn geronseld door een stel baarden die heel Europa afstruinen naar jong grut om de “bevrijdingsstrijd” in Syrië op gang te houden.
Zoals u weet hebben de westerse geallieerden in Syrië voor dezelfde taktiek gekozen als in voormalig Bosnië, Libië en Mali. Je stuurt een stel fanatieke baarden alvast vooruit om de boel op scherp te zetten en als dat voor mekaar is verzin je vervolgens een smoes om zelf daar de lente uit te roepen en het spelletje verdeel en heers uit de kast te halen. Appeltje kuikentje piep. En de fanatieke baarden stuur je op een volgende klus, want er is op dit vlak nog genoeg te doen in de islamitische wereld.
Tuurlijk, ook die baarden en hun aanhang lopen de nodige schade op. Zowel lichamelijk als geestelijk. En naar verwachting vallen de meeste slachtoffers onder het aangetrokken grut. Wat moeten we daarmee als ze terugkomen van het front? In wezen zijn het namelijk in de westerse filosofie geen slechterikken, want ze fungeerden als onze lentebodes in een dictatoriaal land. Dus eigenlijk zou je ze moeten vertroetelen en hun traumaatjes moeten wegmasseren. Maar of dat erin zit is een tweede. Komt bij, dat ze voor de met de AIVD verbonden Gladiolen prachtig zijn te gebruiken om na hun terugkeer een paar strategische plofkippen in een vliegend pannetje te laten rondvliegen. Hofstadgroupies in spe zullen we maar zeggen. Een dilemmah? Nou, daar komen we wel uit.

  • Datum: .

vrijdag 14 november-2014
Hoe lang is het geleden? Een maandje? Dat we bij de koffie werden verrast met het bericht over een paar leden van brommerclub No Surrender. Dat ze de Koerden hielpen bij hun strijd tegen de met Amerikaanse wapens uitgeruste ISIS-baarden. Wat ons betreft prima. Je vecht je maar een ongeluk als je daar zin in hebt. Maar we hebben die talking head van de AIVD daar nog niet over horen lullen bij de berichtenwasserij van de NPS. Is dat omdat die bromfanaten aan de “goeie” kant knokken? Waarschijnlijk. Al zullen onze bondgenoten in Ankara daar iets genuanceerder over denken.
Trouwens, wat is er mis met de strijd die ISIS ook voert tegen die vreselijke dictator in Damascus? Tegenwoordig samen met Al Nusra, Al Qaida en meer van die klaverjasverenigingen die “wij” vooruitsturen om de lente aan te kondigen? Daar is niks mis mee. En daar moeten die fanatieke koppensnellers vooral mee doorgaan. Bring us the head of Bashar al-Assad. Daarna zien we wel weer verder.
Brengt ons bij een ondeugende veronderstelling. Zijn die maatregelen tegen baardjes die van plan zijn om terug te keren naar hun getto's in Nederland erop gericht om ze in Syrië en Irak te houden? Wie wil hier achter de duinen zonder paspoort rondlopen en voortdurend worden achtervolgd door rubberzolen en zebrawagentjes? Geen baard!
Btw. Wat gebeurt er met die bromnozems als ze zich niet hebben overgegeven? En terugkeren naar Nederland. Niks? Kijk dat we bedoelen we nou met dilemmah. Stay tuned.

  • Datum: .