Skip to main content

Octopussy (202)

23 december 2016

maandag 30 januari-2006
Vannacht is een grootscheepse ruimingsactie begonnen in het avontuurlijke Amsterdams/Haagse wereldje. Een x-aantal Nederlanders en zogeheten Joego’s gingen de bromsnorwagen in op weg naar een licht benauwend staatsonderkomen. Primus interpares is Willem Holleeder, die al heel lang van allerlei kleurrijke zaken wordt verdacht, waaronder afpersing van een clubje niet onbemiddelde stenenschuivers.
Een prominente plek in het dossier versus deze onverlaten zou worden ingenomen door een ontmoeting van de te vroeg van ons weggenomen Willem Endstra en Holleeder ten kantore van maître Abraham (Bram) Moszkowicz. Daarbij zou Holleeder een gun tegen het hoofd van Endstra hebben gedrukt om zijn financiële eisen kracht bij te zetten. Wij vroegen Bram daarnaar in een mail op woensdag 29 juli 2005 (1), maar kregen nooit antwoord terug. Later gaf Bram de gebeurtenis min of meer toe tegenover Het Parool.
De vraag is nu, of Holleeder door die happening wel gebruik kan maken van zijn vaste advocaat. En of we die laatste niet terug zullen zien op een plek in de rechtzaal, die hij normaliter niet gauw zal innemen. U hoort uiteraard nog van ons. Stay tuned.

1. Zie Octopussy aflevering 178 op onze Followup-site.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
23 december 2016