Skip to main content

Op zijn Grieks (003)

01 maart 2017

vrijdag 14 november-2014
Zo doe je dat. We moeten binnenkort weer schokken aan Griekenland. En dus acht het feestcomité in Brussel en omstreken het noodzakelijk om te laten zien, dat ze in Athene met onze poen niet alleen de kwaliteit van de giros en de tadziki bewaken. Of dansscholen voor de sirtaki in stand houden. Nee, nee. De Grieken moeten er hard voor werken. Tegen een loontje waarvoor zelfs een voddenraper in Den Haag zijn nest niet uitkomt.
Maar het kan nog gekker. Om nieuwe banen in het onderwijs te creëren heeft de Griekse regering een nieuw plannetje bedacht. Luitjes die over zo weinig bloed onder de nagels beschikken dat ze bestand zijn tegen het dagelijkse getreiter van leerlingen of wat daarvoor doorgaat kunnen sinds kort solliciteren naar 1 van de 1100 nieuwe banen. Als ze aangenomen worden krijgen ze geen salaris, maar punten. Het aantal punten hangt af van hun functioneren. Wie na een nog vaste te stellen periode de meeste punten heeft gescoord heeft kans op een echte baan. Met een salaris waarover je ook niet naar huis kan schrijven. Als je al een huis hebt. Maar alles is beter dan als een soort slaaf te moeten functioneren.
Kortom, het gaat hartstikke goed onder de Acropolis. Dus als Jeroen weer met zijn collectebus voorbijkomt, geef met gulle hand. Want Griekenland moet blijven.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 maart 2017
Op zijn Grieks