Skip to main content

Octopussy (419)

vrijdag 2 maart-2012
Het zal je gebeuren. Drijf je een fris PR-burootje vanuit je weelderige villa aan de Baarnseweg in Bosch en Duin. Met keurige klantjes als het Bouwfonds van Jantje van Vlijmen aka Rupsje Nooitgenoeg (1) en de jaarlijks terugkerende Provada van Fritsje Kerkhoven (2). En dan dreigt ineens je villa onder je bevallige kont te worden weggetrokken.
Dat zure lot dreigt voor de flamboyante veertiger Marjan de Hoog (voor vrienden Marieke). Betalingsproblemen. Bij de ING en nog een paar bedrijfjes. Bij mekaar heel wat tonnetjes en dat kunnen Marjan en haar levenspartner even niet ophoesten. Met een U-bocht via een bedrijfje dat staat geregistreerd bij het uiterst nette bureau van Eric C. Ellul (geen grappen aub) & Co. op Gibraltar nog geprobeerd de ramp te voorkomen. Vergeefs. En de klok tikt meedogenloos verder. Nog ruwweg een maand en als er dan geen koper is gevonden om de villa voor een kleine 2 meloen over te nemen, gaat ie in de ramsh.
Btw. Marjan's levenspartner is ook al een ouwe bekende van Kleintje Muurkrant: de charmante zestiger Robert van de Rhee (3). En ook hem betuigen we ons medeleven. Sterkte. Stay tuned.

1. Wij hebben in het verleden veel aandacht besteed aan het Bouwfonds ondermeer in verband met de perikelen rond de heren Endstra (rip), Hummel (schijnt vaak te zeilen), Van Vlijmen (doet een hoger beroepje) en ome Nico Vijsma (gaat het niet goed mee).
2. Voor de avonturen van Frits verwijzen wij met enig enthousiasme naar onze zoekmachine en in Provada-verband met name naar de afleveringen 392 tot en met 395 van deze serie.
3. En ook Robertje is ruim aanwezig in onze annalen. Fecundo, Dutchbird, Aether Arcus, Rofuda zijn zomaar een paar namen die ons à prima facie te binnen schieten. Kleurrijk zullen we maar zeggen. Zeer kleurrijk.
Naar verluidt zou Floris van de Rhee een broer van Robertje zijn. En die komt heel florissant voorbij in het artikel "Neerland's stille kracht" op de site van de Morgenster. Toeval? U weet het.

Klik hier om uw reactie toe te voegen