Skip to main content

Studio Sport (004)

26 maart 2017

vrijdag 16 maart-2012
Onze Amerikaanse sportheld met zestien caps blijkt zonder overleg met Pinokkio Karzai overgebracht te zijn naar Kuweit. Daar wisten ze ook van niets. Maar toen niets veranderde in iets, verzochten ze de USSA meteen om de sergeant van de Third Stryker Brigade in te pakken en de winkel te verlaten. Als alles goed gaat gebeurt dat vandaag. Terug naar homebase.
Tot 2001 was onze sniper een keurig boordje, maar na 9/11 raakte zijn bloed in de vijfde versnelling en zette hij een helm op. Hij belandde op de legerbasis Lewis- MacChord en daar word je over het algemeen niet beter van.
Hij deed in de aanloop tot zijn gig in Afbaardistan ervaring op bij drie rondjes Irak, waar ie een deel van zijn voet kwijtraakte en een deel van zijn verstand. Als compensatie daarvoor ontving ie een paar medallies en werd ie sergeant.
Normaliter krijg je vervolgens de goeie raad om weer iets leuks in een burgerkloffie te gaan doen. Maar omdat onze hero in spe zo graag bij de groene smurfen wilde blijven en baardvechten inmiddels een plekje in zijn genen had gevonden werd hij naar Afbaardistan gestuurd.
En daar sniperde hij vorig weekend in één nacht zestien keer roos bij mekaar.
O ja, dat onderzoek. Nou wat we al dachten hè: hij was onder de olie. Mocht niet, maar het werkte wel. En dan had ie nog ruzie met zijn wijf en hij was verdrietig omdat een collega-Stryker vorige week voor zijn gemengde noten was geschoten. Kortom, hij zat er gewoon doorheen. Back in the USSA krijgt ie een diepgaand psychologisch onderzoek, misschien een paar jaar een verblijf op een strafcompound met een laag hekkie en dan terug naar vrouw en kinderen.
Dat ze hem nooit naar Afbaardistan hadden mogen sturen? Dat ze de Third Stryker Brigade nooit naar Afbaardistan hadden mogen sturen? Dat ze het Amerikaanse leger nooit naar Afbaardistan hadden mogen sturen? Niet aan de orde. Kees closed. Op een haar na.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 maart 2017