Skip to main content

Verlengen, met strafschoppen na (001)

17 augustus 2018

Wordt het vanavond aan de Dijk een Trencin, of een UT Arad? De Roemeense kompels die destijds de kersverse Cupwinnaar Feijenoord uitschakelden waren eigenlijk nog een graadje erger dan die Slowaken van gisteravond. Want bij UT speelde geen Hollander mee. Bij ons ook niet, trouwens. Blauw en wit gaat in Volendam de akker op met -houdt U goed vast aan de reling- een Est, volgens mij maar liefst drie Argentijnen, een Italiano, iemand uit Oostenrijk en een doelman uit Friesland. Verbeek zal wel weer ziek zijn en Boessen is een halve Belg dus dat tikt ook niet aan.
Nog een wonder dat er niet meteen vijf van die jongens uit Georgiƫ aan de bak gaan. Want dat kun je wel verwachten van die Jordania. Rare naam trouwens voor een Georgier, Jordania. Die heten toch allemaal iets met svili of vili aan het eind? Hoe zou het trouwens met die Saakasjvili zijn, die president van een tig aantal jaren terug, met die bruidschat uit Vlissingen? Was die niet onlangs door Ollongren versneld aangenomen als asielzoeker nadat ie had geprobeerd om in Ukraine minister van BZ of zoeits te worden? Wat een wereld. Stel je voor dat ik naar Turnhout zou verkassen -overigens nadat ik eerst een oorlogje had verloren tegen de grote buur en alle belastinggeld naar Souburg had laten smokkelen- en daar collega van Stef Blok zou willen worden?
Maar afgezwaaide bal. Laten we het bij het spel en de knikkers houden. Maakt niet uit wat ze vanavond in Volendam ervan terecht brengen, ik moet morgen es achter een seizoenkaart aan. Want laten we nou wel wezen: het is wanhopig wat er bij de FC gebeurt, maar er gebeurt tenminste wel iets.... (JF)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
17 augustus 2018
Verlengen, met strafschoppen na