Skip to main content

Terra Vitalis, the sequel (002)

08 april 2017

dinsdag 23 juli-2013
En hij wist het zo zeker. Corretje van Erp. Als je met je bosje Costa Ricaanse teakboompies van Terra Vitalis overstapte naar het Luxemburgse Central American Timber Fund (CATF) dan zat je helemaal gebakken. Geen struikrovers meer in de buurt, geen uitnemers, geen criminelen (1). Alles was tiptop in orde. En vooral ook zo transparant. Althans, volgens de ferm socialistische ervaringsdeskundige Van Erp.
Inmiddels zijn we een flink tijdje verder, maar veel transparanter lijkt het allemaal niet te zijn geworden voor de Nederlandse bosjesmannen. Ligt misschien ook een beetje aan de nieuwe constructie. Zoals u weet heeft CATF het beheer van het overzeese groen overgedragen aan het Global Fund House, die de boel vervolgens bij de firma Baum (kunnen we nog steeds om lachen) heeft ondergebracht en met zo'n trappetje zit je dan al heel snel tegen tien centimeter matglas aan te loeren.
Maar het kan ook zijn, dat het rookgordijn dat door de laatsten der Vitalismohikanen werd opgetrokken bij de overdracht aan CATF voor de huidige ondoorzichtigheid zorgt. Dat gordijn was er namelijk niet alleen de oorzaak van, dat de povere gezondheidstoestand die her en der door de takken zweefde veel te laat in beeld kwam, maar ook de juridische perikelen waarop wij op 31 mei jl. al een voorschotje namen.
Prangende vraag is nu wat de boompies aan de overkant van de plas nog waard zijn. Dat zouden de bosjesmannen uiterlijk 30 juni uit Luxemburg vernemen. Maar in strijd met alle denkbare transparantie geen witte rook van de kant van CATF. Het wordt wel eind augustus. Volgens ene Bas Dijkman van Global Fund House is de vertraging in de berichtgeving te wijten aan de slakkengang die Ernst & Young ontwikkelen bij het optellen en aftrekken van alle postjes (2). Maar ja, als je als nerdvereniging ineens geconfronteerd wordt met een meloenenclaim die ooit door befkantoor Van Doorne als juridisch onhaalbaar werd bestempeld, maar door een kadi inmiddels rechts is gepasseerd, dan moet je even de tijd nemen. Om later niet weer zwaar geschoren te worden.
En Corretje? Die zien we binnenkort mogelijk weer terug in het programma van moeder Hertsenberg om te jeremiëren over de “stukken schorem” in Luxemburg. Stay tuned.

1 ) Wie de meloenenvergoedingen voor het “werk” van de Luxemburgse kruisridders ten behoeve van de bosjesmannen bekijkt zou bijna tot de overtuiging komen dat Scylla en Charibdis broers waren.
2 ) De visie van Basje vonden we terug op de site van Corretje als onderdeel van een roerende klaagzang.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 april 2017
Terra Vitalis, the sequel