Skip to main content

Van het Oostfront (001)

11 januari 2022

De vorige keer is het misgegaan. Dat wordt nog steeds bediscussieerd (zie bijvoorbeeld TIK of Mark Felton op YouTube: "we hadden best kunnen winnen") en vooral de vraag wie er verantwoordelijk was voor de mislukking. Een militaire nederlaag.
Zonder Hitler ('de korporaal') was het een succes geweest en graasden Nederlandse koeien nu al decennia op Oekraïense akkers in het kader van de 'Oosthulp'.
Sinds 1941 niet meer zo actueel geweest. Een nieuwe kans voor onze boeren in de verdrukking.
Zeker is dat van fouten (door wie ze ook gemaakt zijn; Hitler of zijn generaals) geleerd moet worden om herhaling te voorkomen.
Dat onze troepen toen (denk met name aan onze jongens in het Generaal Seyfferd SS-vrijwilligersbataljon) niet de juiste winterkleding uitgereikt kregen is een belangrijk detail.
Dat mag dit jaar niet gebeuren.
Misschien kunnen onze vrouwtjes (m/v) alvast beginnen met breien. Als de Rus in februari Oekraine binnenvalt is het daar namelijk bitter koud. Denk aan omstandigheden als tijdens de Elfstedentocht versie 1942, toen Siberische waarden werden gemeten. De zegeningen van de opwarming van de aarde zijn daar, net als die van Navo en EU, nog niet neergedaald. Daar is het nog echt vadertje winter.
Onze professionals nu, mannen als Marcel Kroon en Ton Karremans, gehard in de strijd in Sbrenica en Tarin Kowt, zullen niet afhankelijk zijn van opgestuurde bontjes als in 1943.
Dat het toen zo faliekant mis kon gaan, aan de poorten van Moskou, moet ons voorzichtig stemmen maar ook vastbesloten: deze keer mag het niet misgegaan. De Rus bedreigt immers ons allen.
In de ogen van onze media staat het Oekraïense volk eensgezind klaar om de Russen te weerstaan en de opstandige republieken en de Krim 'te bevrijden van Russische bezetting'.
In de praktijk zal dat blijken mee te vallen.
Het is een ongelofelijke corrupte puinzooi in Oekraïne en de mensen hebben wel iets anders aan hun hoofd. (WK)

Paleander
Zolang geopolitiek een abstract woord is voor oorlogszuchtig neo-kolonialisme, die hand in hand gaat met "de lieg maar raak, er blijft altijd wel iets hangen" mentaliteit à la Jozef Goebbels, onder mom van Koude Oorlog 2.0, en de zgn vrije pers de NATO na-kwaakt, blijft kritische journalistiek in de handen van enkelingen, lees dit verhaal over de zgn volksopstand in Kazakhstan https://www.moonofalabama.org/2022/01/mysteries-of-the-failed-rebellion-in-kazakhstan.html
De nieuwste valse vlag beschuldiging van Pentagon aan het adres van het Kremlin, van een land dat bekend is van tijd valse vlag operaties, getuigd van het cynische koude oorlog-spel: wij spreken waarheid, de ander liegt altijd..!

Klik hier om uw reactie toe te voegen
11 januari 2022
Van het Oostfront