Skip to main content

Van het Oostfront (002)

15 februari 2022

'Morgen gebeurt het': 16 februari.
De VS-veiligheidsdiensten zijn erin geslaagd om de exacte datum aan de Rus te ontfutselen waarop hij Oekraïne zal binnenvallen: Morgen. Woensdag 16 februari 2022.
Hoe laat precies is alleen nog de vraag.
Eerder werd nog gesteld dat Poetin zou wachten tot het einde van de Olympische Winterspelen om Xi niet voor het hoofd te stoten.
Het grappige (maarnietheus) is dat het een antwoord van de Amerikaanse veiligheidsdiensten betreft op een vraag van Kiev: 'Als jullie zo zeker weten wanneer we worden aangevallen in februari, wanneer dan precies?'
Daarop kwamen ze met morgen.
Dit antwoord impliceert dat Washington een spion hoog in het Kremlin heeft.
Als de Amerikanen zeggen dat het oorlog wordt wordt het oorlog. Of we willen of niet.
Het moment is belangrijk. Oorlog om binnenlandse onrust te onderdrukken volgens oud en beproefd recept.
Want Biden heeft thuis, net als wij in Europa maar dan heviger, te maken met een opstand tegen de vaccinatieplicht, overgeslagen uit Canada.
En over een paar maanden de tussentijdse verkiezingen waarin hij de meerderheid in het Congres kwijtraakt en 'lame duck' zal worden.
Een oorlog als afleidingsmanoeuvre.
Want de corona maatregelen, bedoeld om de mensen tegen elkaar op te zetten en eronder te houden, hebben een tegengesteld effect gehad: de macht is in grote problemen geraakt.
Daarom oorlog.
Macron (volgende maand presidentsverkiezingen) en Scholz (de Duitsers willen als enigen in Europa om begrijpelijke redenen niet opnieuw oorlog met Rusland) reizen als handelsreizigers de hotspots af. Ze willen niet. Maar ja, wat moeten ze. Europa is sinds 1945 bezet door de VS.
De buitenlandse politiek van de VS sinds 1945 is te verhinderen dat Duitsland en Rusland (elkaars belangrijkste handelspartners) elkaar vinden. Dat de verbindingen tussen Rusland en Europa verbroken worden.
De VS moeten met hun schaliegas de belangrijkste leverancier van energie in Europa worden.
De sancties staan klaar. De Navo troepen en vliegtuigen zijn naar het front overgebracht. Engelsen, Nederlanders, Spanjaarden en onze Scandinavische navo-broeders, het meest enthousiast voor krijg.
Geen, Duitsers, Hongaren of Kroaten.
De Oekrainers morren nog wat. Ze lijken wat minder warm te lopen voor oorlog gek genoeg. Terwijl we het toch allemaal voor hen doen.
Nu moet de Rus alleen nog aanvallen. (WK)

gertjan
The Naked Face of New Normal Fascism: https://cjhopkins.substack.com/p/the-naked-face-of-new-normal-fascism
paleander
Nadat de voorspelde invasie door Rusland niet op het aangegeven uur en dag heeft plaatsgevonden, de inlichtingendiensten informatie dus fout waren, verkondigen de amerikanen als in een trance dat Rusland weer 7000 nieuwe troepen heeft gestationeerd vlak bij Oekraïne, vrees dat het seizoen voor kristallen bollen voorspellingen weer geopend is, of heet dat psychologische uitputtingsslag? In de hoop dat Poetin doordraait en aanvalt..?
Paleander
In de persconferentie benadrukte Jens Stoltenberg na NATO minister overleg dat ze niet weten wat de Russen gaan die, noch waar en wanneer..! Dat is verschil tussen Amerika en Europa, hier nuanceren ze, daar benadrukken ze wat ze hopen, zonder de zekerheid van een kristallen bol kun je objectief beweren, we gaan meemaken wat wel en niet gebeurt.
Klik hier om uw reactie toe te voegen
15 februari 2022
Van het Oostfront