Skip to main content

Van Havanna naar Brussel

07 mei 2016

Een echte geinponem, die Barack Obomba. Zijn bezoek aan Cuba moest naar zijn zeggen een eind maken aan al dat Kouwe Oorlog gedoe tussen de USSA en het land van kindervriend Raul Castro (1). En dat terwijl ie bij ons in het Vierde Rijk de Tweede Kouwe Oorlog op de rails heeft gezet. Drinkt zeker Rivella. Een van de luitjes die in de eerste jaren van dat gedoe een eminente rol speelde was CIA-griezel Edward Lansdale (2). Hij was in 1962 de ontwerper van Operation Northwoods. Een valse vlagoperatie die voorzag in een reeks van “terroristische” aanvallen op burgerdoelen in Florida en Washington om die vervolgens in de schoenen van Cuba te schuiven. Een act of war die uiteraard niet onbeantwoord kon worden gelaten. Potus Kennedy wees het plan verontwaardigd van de hand, maar later maakte de CIA en de soortgenoten aan deze kant van de plas uitbundig gebruik van Lansdale's hersenspinsel. Met allerlei vals vlagvertoon als uitvloeisel van de “strategie van de spanning” gingen zij het zogenaamde linkse gevaar te lijf. Om zelf de controle binnen onze samenleving te vergroten en de bevolking in een richting te duwen die op enig moment noodzakelijk werd geacht door de 1 procent van deze wereld.
Voorbeelden van aanslagen die in het verleden binnen deze strategie werden georganiseerd hoeven we nauwelijks te herhalen. Bologna, Milaan, Nijvel, New York, Londen, Madrid, Oslo, Parijs, Brussel. In toenemende mate uitgevoerd door wietjesrokers, kruimeldieven, barbezoekers, pizzaliefhebbers, hoerenlopers en ander lieden van eenvoudig allooi van wie je niet zou verwachten dat zij tot soepel georganiseerde operaties in staat zijn. In den beginne ging het onder de vlag van Karl Marx en de zijnen, tegenswoordig onder die van Mohammed. Het stof van de laatste klappers op het door de Israëlische firma ICTS bewaakte vliegveld Zaventem en in de metro is nog niet volledig opgetrokken. De identiteit van twee van de drie terroristen is inmiddels wel vastgesteld: de gebroeders El Bakraoui.
Bekend bij de Belgische handhavers wegens het jatten van een auto en een overval op een wisselkantoor. Als ze dat in Saudi-Arabië hadden gedaan waren in ieder geval hun handen gesneuveld. Mogelijk zelfs hun koppen gesneld. Allah Akbar? Yeah sure.

(1) Zie aflevering 7 van de serie “Cuba Libre” dd. 1 augustus 2014.
(2) Lansdale was nauw betrokken bij het openen van de Filippijnse Sesamgrotten en het inpikken van de Golden Lily schat, die later ondermeer diende voor de financiering van Gladio-expedities. Zie daarvoor aflevering 61 en 62 van de serie “Shady op onze site Vervolgverhalen.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
07 mei 2016