Skip to main content

Maakt Zelensky een einde aan de oorlog in Oekraïne? (003)

02 september 2021

Op de dag dat president Joe Biden de 20-jarige oorlog tegen Afghanistan (waarin ons land als trouwe vazal haar Navo-partijtje vrolijk meeblies), 'een daverend succes' noemde, 2 dagen na de smadelijke aftocht, sloot zijn land een 'militaire en humanitaire' deal (voor respectievelijk 66 en 45 miljoen dollar) voor steun aan Oekraïne, tijdens een bezoek van de Oekraïense president Zelensky aan Washington.
Weliswaar gaat het in vergelijking met de duizenden miljarden die de oorlog 'voor de opbouw van Afghanistan' de Amerikaanse belastingbetaler heeft gekost nog om een bescheiden bedrag, maar wat niet is kan nog komen. En komt er ook, de plannen van Washington kennende.
En wij als Europese vazallen "mogen" natuurlijk meedoen en meebetalen.
Het is krankzinnig: het ene conflict is met een totale nederlaag beklonken en onze redder van de vrije wereld staat klaar om zich in het volgende avontuur te storten.
Met nucleaire consequenties.
In ons land zal geen onvertogen woord worden gehoord over deze oorlogsplannen.
Maar in Duitsland zullen sommigen zich achter de oren krabben. In deze contreien leden de Duitse legers tijdens Wo2 een nederlaag die zich gemakkelijk kan meten met die van de VS in Washington.  (WK)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 september 2021
Maakt Zelensky een einde aan de oorlog in Oekraïne?