Skip to main content

Tromgeroffel rond Iran (001)

25 maart 2017

vrijdag 4 november-2011
Gisteren opende de Engelse krant the Guardian met het nieuws dat de USA een aanval op Iran aan het voorbereiden was en dat het Verenigd Koninkrijk uiteraard steun zou verlenen als het zover mocht komen. Niks geleerd van Irak, Afghanistan enz. enz. Vandaag komt in de Telegraph het nieuws dat het Internationale Atoom Agentschap IAEA binnenkort met een rapport zal komen waarin staat dat Iran componenten van kernwapens aan het testen is, waaronder de zogenaamde 'triggers', een raket voor nucleaire lading aan het ontwikkelen is (de Sejil?) en simulatieprogrammas voor nucleaire wapensystemen aan het ontwerpen is. In oktober beschuldigde de VS Iran ervan betrokken te zijn bij een terroristies complot in de VS en op de G20 was de “Iraanse dreiging” onderwerp van gesprek tussen o.a. Obomba en Sarkozy.
In de zomer kondigde Iran al aan dat zij de output van het verrijkingsprogramma zou verhogen tot 20% verrijkt uranium. Volgens Iran voor een reactor voor medisch onderzoek. Voor atoomwapens is echter 90% verrijkt uranium nodig en daar is Iran nog lang niet aan toe.
Dit soort tromgeroffel in de burgerlijke pers komt wel tegelijkertijd met de sociale onrust in de VS, het instorten van de kapitaalmarkten, het gerommel rond de Euro en de hogere versnelling voor de nederzettingen politiek van Israel. Ein frischer fröhlicher Krieg zou al dat gezeur wel weer even naar de achtergrond verplaatsen. Iemand nog een peul?

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 maart 2017
Tromgeroffel rond Iran