Skip to main content

Het Kahn-dossier (004)

06 april 2017

woensdag 31 augustus-2005
Het duurde even, maar jawel. Het orkest heeft het vaandel gevolgd. Gisteravond zagen we de door ons in deze serie al in een eerdere fase geportretteerde André Kahn en Mabel van den Dungen door het beeld schuiven bij NOVA. Als een van de onderdelen van het totaalpakket dat donderdag aan de orde komt bij de pro forma-zitting in de zaak tegen Izhtak Meiri. Brokkenpiloot Erik de Vlieger pakte voor het eerst na zijn door Justitie geredigeerde downfall weer eens flink uit en kondigde tussen de regels een tsnunami aan.
Vanochtend arriveerde de eerste golf, verpakt in de Telegrof. Het gaat om grote delen uit het dossier dat door meneer Zwinkels en diens nijvere trawanten over De Vlieger is aangelegd. De bewijzen tegen de tien maanden geleden nog als grootondernemer door het leven fietsende post-Provo blijken net zo dun als de portemonnee van een steuntrekker na een diner in het Amstel-hotel.
De Vlieger’s exposé van zijn dossier betekent een nouveauté in justitieland. Tot nu toe was nog nooit een verdachte tot een dergelijke stap overgegaan.
U weet het, wij houden wel van dit soort geintjes. Hou daarom deze rubriek in de gaten. Want wij gaan eind deze week in de zaak die tegen ons is aangespannen ook nog even knallen met de ballen. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
06 april 2017
Het Kahn-dossier