Skip to main content

Antillen vice versa (021)

25 februari 2017

dinsdag 1 oktober-2013
Om te beginnen gaan we terug. Naar aflevering 20. In dat vrolijke artikeltje komt ene Nardy Cramm voorbij. Een door Leo Nipshagen ingehuurd, licht belegen blondje van de snuffelfirma Curiel & Sharma uit de Friese metropool Hardegarijp aka Hurdegaryp. Nou zijn wij geen profs, maar wij houden ook wel van een potje snuffelen. Dus hop, hop naar de site van Curiel & Sharma. Zo, zo, zo. Daar huist effies een bakkie expertise. Niet zo zuinig. Het is net Bol.com, maar dan op Clouseau-terrein. Geen wonder, dat Nipsie la Cramm inhuurde om zijn voormalige zakenpartner Chris van Assendelft van Wijck te grazen te nemen. Kwam nog bij, dat onze Nardy op het persoonlijke vlak ook nog een rekeningetje met Nipsie's target te vereffenen had. Naar eigen zeggen had zij namelijk in fruitiger dagen bij Chris wat rijlessen genoten, maar was door hem na een keer of zes zeven ritmisch hobbelen bij een kale abri aan de weg des levens achtergelaten. En om nou te zeggen, dat dat de groei van je ego bevordert, nou nee.
Goed, wij snuffelden verder. Blijkt Nardy goddank ook nog over een stulpje in Amsterdam te beschikken, net buiten de grachtengordel. Want stel je voor dat je met je probleem helemaal de dijk over moet. 'sZomers gaat het nog, maar 's winters word je achtervolgd door wolven, moet je ergens bij de derde iglo rechtsaf en mag je bij het laatste stukkie blij zijn als je een koek en zopie tegenkomt. Aangenamer wordt het als ze toevallig op haar stekkie op Curacao zit. Want ook daar is ons duizendpootje actief.
Uiteraard geeft zo'n succesvol speurneusje acte de présence op een site als LinkedIn. Om even te laten zien wat voor denderende carrière ze al achter het rugpandje heeft. Je zou verwachten dat Curiel & Sharma daarbij een prominente plek inneemt. Wat denk je? Noppes. Wel dat ze jaren bij de blauwe brievenbrigade heeft gewerkt en dat ze iets van doen heeft gehad met het optrekken van een paar villa projecten in ons voormalig WIC-gebied, maar niks over C & S.
Even een zoeklichtje opgestoken bij luitjes uit de snuffelbranche. Die wezen ons erop dat elk vehikel die in Nederland een speurneus opzet door de molen gaat bij de club van Ivo en Fred en na goedkeuring van een POB-nummer wordt voorzien. Een soort keurmerk van de Nederlandse Vereniging voor Huismussen. Komt bij ons als schaliegas de vraag naar boven glippen: heeft Curiel & Sharma zo'n nummer? Dus wat doe je? Je klimt in je digitale piano en verrast een persvoorlichter van Ivo en Fred met de volgende mail. Komt ie:

"Wij zijn bezig met een serie artikelen over een hoog oplopend geschil tussen twee Nederlandse zakenlieden, dat heeft geleid tot minder fraaie tonelen op Curacao, in België en in Nederland. Daarbij heeft het onderzoeksbureau Curiel & Sharma Investigations een niet te onderschatten rol gespeeld. Het bureau is gevestigd in Hardegarijp en beschikt over een indrukwekkende website.
Een eenvoudige vraag: is dit onderzoeksbureau in het bezit van een POB-nummer cq. is het gerechtigd om zich als zodanig te presenteren?
Zo niet, heeft Curiel & Sharma Investigations zich in dat geval schuldig gemaakt aan een strafbaar feit?
"

Zo. Het woord is nu aan het ministerie van Justitie. Gaan wij onderhand even een frisse speurneus halen. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 februari 2017
Antillen vice versa