Skip to main content

Oortjes rond Gretta (003)

08 april 2017

dinsdag 14 maart-2006
Hoe kom je nou aan de weet hoe het precies zat met de curieuze dood van Wim Duisenberg juli vorig jaar? Nog eens de officiële Franse lezing: de vader van de euro kreeg een hartaanval aan de rand van zijn zwembad, viel te water en verdronk. Toegesneld ambulancepersoneel probeerde hem nog te reanimeren, maar helaas.
Je kan je voorstellen wat er daarna gebeurde. Een zootje heisa met allerlei belangrijk in het rond stappende hoogwaardigheidsbekleders en koddebeiers rond en in Duisenberg’s villa. En de weduwe wordt het hemd van het lijf gevraagd naar de omstandigheden waaronder Wim was overleden. Had ie misschien een jolig zetje gehad van een passerende onverlaat? Had ie misschien genoten van een paar goede glazen? Was de relatie tussen de twee echtelieden nog zonnig geweest voor Wim’s verscheiden? Had Wim misschien een vriendin? Had Gretta een vriend? Hadden ze de avond tevoren bezoek gehad en zo ja, van wie? Hadden ze een zacht gekookt eitje bij het ontbijt? En andere zinnige en onzinnige kwesties die bij zulke gelegenheden bij koddebeiers naar boven plegen te wellen.
Als je Gretta geloven mag werd het nog onzinniger toen haar door de aanwezige officiële haantjes werd verzocht om naar buiten te tillen, dat Wim was overleden in de buurt van zijn studeerkamer. Wie dat kan wisselen in Braziliaanse reals is een clever baasje.
Als je Gretta niet geloven mag hebben we een ander probleem. Daar komt nog bij dat er eilie was over de vraag of er nou wel of niet een autopsie is gepleegd door de Franse gamins et gamines. En nog eentje om het af te leren: genieten hoge (ex-) functionarissen als Duisenberg nog extra bescherming tegen bijvoorbeeld anti-euro activisten, post-Hofstadgroepjes, Dexia-slachtoffers, ordinaire overvallers, kwaaie wijnboeren etcetera? Zo ja, waar was die dan toen Wim te water raakte? Zo nee, waarom niet? Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 april 2017
Oortjes rond Gretta