Skip to main content

Un ballo in maschera (001)

28 mei 2018

Wat zich op dit moment in Italië afspeelt (de door een meerderheid voorgedragen kandidaat voor het ministerschap van Financiën wordt door een niet direct verkozen president afgewezen. De beoogde premier geeft daarop zijn opdracht terug. De president benoemt vervolgens een IMF-interim-premier en schrijft nieuwe verkiezingen uit) doet erg denken aan wat er in Catalonië is gebeur. Indien de uitkomst van verkiezingen je niet bevalt zet je de regering af en schrijft nieuwe verkiezingen uit. Maar dit was een 'abortus' van wat de meest anti-EU regering van de EU zou worden. In Catalonië is deze truuc mislukt: nieuwe verkiezingen leverde opnieuw een meerderheid voor onafhankelijkheid op. Het idee van deze "democraten" is in de tussentijd voorwaarden te scheppen, met de media, 'events' en desnoods geweld (aanslagen), voor een andere uitkomst. De kans dat dit in Italië gaat lukken is gering, dus het lijkt erop dat deze met Deep State samenspannende tak van de tot op het bot corrupte Italiaanse politiek alleen voor tijdwinst is gegaan. Tijdwinst om kapitaal het land uit te sluizen. Italië is daar sinds jaar en dag een leidende mogendheid in en Zwitserland en Liechtenstein zijn nabij.
Italie werd na een bevrijdings-(tegen Oostenrijk en de Paus) en 'verenigingsoorlog' ongeveer honderdvijftig jaar geleden een land. Pogingen delen van dat land af te scheiden zijn er legio geweest: van Sicilië dat na WO2 Amerikaanse staat zou worden tot Zuid-Tirol en Trieste. Het grappige is dat de Lega, die met de 5-sterrenbeweging de meerderheidsregering vormde die de president nu onmogelijk heeft gemaakt, vroeger Lega Nord heette en voor afscheiding van Noord-Italië ('Padania') ijverde. In de tijd van 'Founding Father' Umberto Bossi werden de 'nietsnutten' in het Zuiden uitgefoeterd en als moren weggezet. Na een paar beroertes moest Bossi in 2012 het stokje overgeven en onder zijn opvolgers is het 'Nord' verwijderd. De Lega haalt veel stemmen in het Zuiden, met name Sicilië.
Het is duidelijk dat Brussel en Berlijn deze move hebben gesanctionneerd; net als in het geval van art. 155 tegen Catalonië door Madrid. Als deze 'Unie' werkelijk de zin had deze volkeren bij zich te houden zou je toch een andere opstelling verwachten dan de knoet (in Catalonië) en smerige 'constitutionele truucs zoals in Italië. Het toont de minachting voor de echte wil van het volk en dat we eigenlijk geregeerd worden door het IMF en het Kapitaal.
Italië heeft een opmerkelijke geschiedenis gekend na haar revolutionaire geboorte onder Garribaldi. Soms keerde de monarchie terug, het fascisme werd er gemunt en er was geen land in West-Europa waar de Communistische Partij zo onaantastbaar sterk was. Tot die ook in haar reformisme en corruptie stikte. Ook de 'extreem-linkse' beweging was er sterk. En dan bedoel ik niet de Brigati Rossi (werktuig van Deep State) maar anarchistische en Trotskistische bewegingen als 'Lotta Continua' en 'Autonomia Operaia' en dat is altijd zo gebleven. Volgens Fela Kuti hoorde Italië bij Afrika en zeker is dat het land cultureel en politiek zich kwa exotiek van welk ander Europees land dan ook onderscheidt. Dat de woede zich nu tegen Duitsland richt is geen toeval. Duitsland is de beheerder namens de VS van Zuid-Europa. Duitsland heeft er voor gezorgd dat Zuid-Europa niet communistisch en zelfstandig werd, heeft er miljarden aan DM's in geïnvesteerd en wil die investering niet kwijt. Al sleept het de EU in een val mee. (WK)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 mei 2018
Un ballo in maschera