Skip to main content

Het Kahn-dossier (003)

06 april 2017

donderdag 25 augustus-2005
Dankzij de verhelderende bijdrage van diamantair André Kahn met betrekking tot een van de dossiers die door Justitie zijn aangelegd over de muscle-praktijken van Izhtak Meiri weten we inmiddels iets meer over Mabel van den Dungen (1). De ravissante expert op het gebied van communicatie die er kennelijk niet tegen opziet opposanten de mond te snoeren door het sturen van al dan niet gewapende sombere heren. Volgens André Kahn vloeit deze rigoureuze
methodiek voort uit een traumatische gebeurtenis in Mabel's jeugdjaren binnen de familiekring. Sindsdien zou zij de heren der schepping minachten en ze uit wraak graag willen kwetsen.
Nou zijn wij geen zielknijpers, maar we kunnen André wel een beetje volgen. Mabel groeide namelijk niet op in een milieu waarin beertje Carrington populair was. Zo waren haar vader cq. haar broer betrokken bij de uitbating van het beruchte Amsterdamse penozecafé "De Blauwe Druif" waar verhalen de ronde deden die voor een opgroeiend meisje educatief gezien weinig verheffend waren. Dat ze tegenwoordig figuren als Meiri, een paar Antillianen of de broer van een bekende in Thailand overleden enforcer (oude buurjongens van Mabel) op pad stuurt om een geschil met de heer Kahn te beslechten is dus niet zò vreemd.
Overigens maakt ze niet altijd gebruik van deze methode. In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister. Soms volgde zij bijvoorbeeld de normale justitiële weg om voormalige aanbidders definitief uit haar galactica te stoten. Zoals bij een nog steeds behoorlijk in de kluiten zittende vastgoedboer uit Amsterdam-Zuid, die naar verluidt enorm kickte op de bij Mabel in gebruik zijnde lingerie. Nadat hij was verbannen begon hij haar te stalken. Vond Mabel wat minder en zij zocht contact met een afdeling bromsnorren. De vastgoedboer bracht vervolgens een nachtje door in een officiële kleine ruimte en zag vervolgens verder af van zijn pogingen om opnieuw met Mabel en haar intrigerende ondergoed in contact te komen.
Dit soort details zullen hoogstwaarschijnlijk niet aan de orde komen bij de pro forma zitting in de zaak Meiri op 1 september aanstaande. Maar we zijn er haast zeker van dat dit niet de laatste berichtgeving is over deze affaire. En zeker niet als het aan OM-bef Zwinkels ligt. Stay tuned.

1. Zie ons discussieforum

Klik hier om uw reactie toe te voegen
06 april 2017
Het Kahn-dossier