Skip to main content

Een dreun voor de drone (005)

02 april 2017

dinsdag 13 december-2011
Hij is fijn. De hele boel komt straks op straat te liggen. Kan Obomba wel aan Mosje vragen of ie die stealthdrone wil teruggeven, maar dat kan ie natuurlijk schudden. Zal je het zelf wezen. Nee, Mosje gaat deze spionage-affaire keurig aankaarten bij de VN en ondertussen zijn geleerde knipperbaarden bezig met het ontleden van het veroverde speelgoed.
En ook aan het thuisfront houdt Obomba het niet droog. Zo is er in Virginia enige eilie ontstaan bij de speurtocht naar een paar verdwenen koeien. Een sheriff dacht, dat ze waren gejat door de drie gebroeders Brossart (nee, kennen wij ook niet, red.). Dus ging ie met een officieel vodje naar hun boerderij om even te kijken of ie gelijk had. Hij werd op typisch Amerikaanse manier ontvangen: met rondvliegend lood. De sheriff riep wat bescheiden hulp in. Luitjes van de State Highway Patrol, een regionaal SWAT-team, een clubje bompulkers, een stel collega-sheriffs, een ambulance en ... een drone! Een novum in de Amerikaanse geschiedenis: het gebruik van een drone om een opstandige familie een paar ijzeren manchetten te bezorgen. Nadat via de vliegende speurneus was vastgesteld dat de gebroeders de wapens hadden neergelegd gingen ze in de boeien.
Hun vier geweren, hun handboogwapens en hun samoeraizwaard werden in beslaggenomen en de koeien gingen terug naar hun rechtmatige eigenaar.
Maar dat was niet het enige nieuws uit de USSA. De Pentagonia's waren volgens meerdere mainstreamvodden namelijk niet blij met beelden van Google Earth. Beelden van een geheim militair vliegveld in Nevada, waar een heel stel drones hun thuishaven bleken te hebben en werden getest.
Hoe lang die lorren nog exclusief blijven is de vraag. De Chinezen staan op goede voet met Mosje en je weet hoe Chinezen zijn. Hup, daar gaat je technologische voorsprong. Op naar Intertoys. Kan nog net voor de kerst. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017
Een dreun voor de drone