Skip to main content

Sportief leed (006)

24 maart 2017

dinsdag 4 december-2012
Als linksbuiten ben je soms spaarzaam aan de bal (1). En dan wil je aandacht nog wel eens wegfladderen naar een paar lekkere wijven in vak B of een mafkees die net zo lang op een trommel zit te hengsten tot ook het laatste restje leven tussen de hersenkwabben afsterft. Het mag niet, maar als de bal aan de Quotekant is valt het haast niemand op. Neem bijvoorbeeld de wedstrijd tegen Power Play International in 2007. Volgens het wedstrijdverslag waren we in het eerste half uur heel ijverig, maar wat er daarna is gebeurd mag Johan Derksen weten. Oorzaak? Geen idee. Per ongeluk tegen een rondvliegend flesje opgelopen? Die man met die trommel onheus bejegend? Bij die lekkere wijven gaan zitten? Geen idee. Maar waarschijnlijk zijn we toen ernstig de weg kwijtgeraakt (2).
Hoe dit ook zij, de wedstrijd ging wel door. En als je effe goegelt op de term “Power Plate rechtspraak” zie je tot je ontzetting dat er zelfs in september 2009 nog steeds gebald werd. Geen wonder, want het ging om ettelijke meloenen die Power Play- en Special Sportsbaasje Hiensch moest betalen aan HMET, zijn voormalige vertegenwoordiger in de Dubaise zandbak. En daar had ie de nodige moeite mee. Mogelijk dat ie leed aan het Van de Rhee-syndroom, maar zoiets houdt voor de kadi geen stand (3).
De Hienschjes (pappa, zoon en kleinzoon) beperkten zich wat dat betreft niet tot de Power Plate. Ook bij andere affaires vertoonden zij dezelfde symptomen. En dan gaat het niet eens over meloenen, maar over bedragen die een beetje nieuwgeldfiguur soms aan de juffrouw met het schoteltje geeft na een paar schepjes snorkel tijdens een feestje.
Over feestjes met snorkel gesproken. Een van onze lezers belandde ergens in 2009 op een jolig samenzijn van BN-ers, penosi en allerlei andere sportieve lieden bij Special Sports in Amstelveen met als gastheer vriend Hiensch junior. En hij verbaasde zich. Vooral vanwege het door ons gememoreerde zakelijke contact tussen de Hienschjes en het ministerie van Justitie. En zijn verbazing groeide toen hij later vernam, dat kleinzoon Duco (het jonge baasje van de firma Cosquare) een stevige liaison onderhoudt met de dochter van Evert Tweehuijzen en zelfs met haar af en toe in Monaco bivakkeert. En Evert is niet mis. Hij speelt bijvoorbeeld een fantastische rol in onze van snorkel bol staande serie “Transparant”, waarin huidig staatssecretaris van Justitie Fred Teeven als regisseur optrad (4). Verbazend? Ach. We zijn in ieder geval weer helemaal bij de les. Nou maar hopen dat we wat meer ballen krijgen. Stay tuned.

(1) Zie voor ons bescheiden zelfbeeld het intro van aflevering 16 van de serie “Letselschade” dd. 28 november 2012.
(2) Toets voor dat wedstrijdverslag vederlicht “Hiensch” in op ons zoekklavier en geniet van de hemelse klanken en de verrassende aanwezigheid van de Breukhoventjes.
(3) Voor wanbetaler Van de Rhee zie de serie Octopussy op onze Followup-site.
(4) Zie onze Followup-site.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
24 maart 2017
Sportief leed