Skip to main content

De zwarte handel in nucleair materiaal (002)

03 april 2017

dinsdag 25 mei-2004
Asher Kami, geboren in Hongarije, is eigenaar van Top Cape Technology, Green Point, Kaapstad. Van 1971 tot 1985 was hij majoor in de artillerie van het Israelische leger en was hij gelegerd in de bezette gebieden. Later vertrok hij met zijn gezin naar Zuid Afrika, volgens bronnen als een ‘zendeling’ voor een orthodox joodse organisatie (Bnei Akiva). Hij is assistent van de rabbi van de Arthur's Road Orthodox Hebrew Congregation.
Maar volgens de beschuldigingen is hij meer dan dat; handelaar in hoogwaardige electronica voor gebruik in de luchtvaart en de militaire markt. Hij probeerde de triggered spark gaps rechtstreeks te kopen bij de producten, maar er was een 'niet doorvoer verklaring' nodig. Om dat te omzeilen werd een tussenhandelaar in New Jersey ingeschakeld en gedaan alsof ze bestemd waren voor een ziekenhuis in Soweto.
Maar Karni deed ook andere zaken. Zoals met Raghavendra Rao van Foretek Marketing (Pvt.) Ltd. Karni werd benaderd om 3 soorten high-tech apparaten te kopen en te verdoezelen dat ze bestemd waren voor het raket laboratorium van Liquid Propulsion System Center en het Vikram Sarabhai Space Center. Uitvoer naar deze laboratoria is verboden. En ook andere onderdelen werden door Karni aan Pakistan geleverd.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
03 april 2017
De zwarte handel in nucleair materiaal