Skip to main content

Hardleers (002)

09 april 2017

vrijdag 3 februari-2012
Uitzending gemist. Afgelopen dinsdag bestormde aanhangers van de groene vrede het ambtspaleis van de Roemeense minister van Milieuzaken. Naar alle waarschijnlijkheid hakt die namelijk deze maand een drukknoop door, die al jaren en jaren voor irritatie zorgt. Gaat om een aanvraag van het Canadese investeringsvehikel Gabriel Resources om het in de far west van Roemeniƫ liggende Rosia Montana goud en zilver los te husselen met een zootje cyanide. Voor de inwoners ziet het er in dat gebied al eeuwen weinig rosia uit, dus die zijn niet tegen het project. Al was het maar voor het kweken van een appeltje voor de dorst.
Nou zit er in appeltjes mondjesmaat ook cyanide, maar de hoeveelheden die Gabriel Resources nodig heeft om wat goud uit de grond te pulken maken van een potje appelmoes een moordwapen. Dus als de betrokken minister ja zegt, kan je gedag zeggen tegen de natuurlijke rijkdommen rond Rosia Montana.
Komt nog bij, dat in ieder geval een van de heren die achter deze Canadese begrafenisonderneming zitten een reputatie heeft, die de naam en faam van de recentelijk aan Bas van Hout uitgeleverde bromfietser reduceert tot een micro-organisme. Want Frank Timis is big time en was al prominent aanwezig in onze serie "De Brusselse Connectie", waarin ook de Nederlandse luitenant kolonel Willem Matser en de Italiaanse mafioso Pietro Fedino heldenrollen vervulden. Een tragedie vol olie hero, coke en bloeddiamanten. Echt iets om je uit te leven.
Gezien de huidige financieel-economische situatie in het Vierde Rijk en de zonnige vooruitzichten voor de prijzen van goud en zilver voelt Greenpeace kennelijk de bui hangen. Laten we hopen dat ie overwaait.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017