Hardleers (001)

vrijdag 23 september-2011
Ja, hadden die kloten Bulgaren Gerd Leers maar geen kunstje moeten flikken met die villa in Varna. Nou houdt ie gewoon de slagboom voor ze dicht. Geen Bulgaren binnen Schengen. Omdat ze nog te weinig zouden doen aan corruptie- en criminaliteitsbestrijding.
Zonder twijfel is hij voor het uitspreken van dit "njet" geadviseerd door de secretaris-generaal van Justitie. En die mag door zijn stomende genegenheid voor koters zo chantabel als de neten zijn, zijn expertise op crimineel gebied is daardoor niet minder geworden. Integendeel zouden we haast zeggen.
Hoewel Gerd voor zover wij weten daar geen stapeltje stenen heeft laten optrekken is Roemenië ook de lul. Geen Schengen. Om dezelfde reden als de noorderburen. Te weinig actie tegen witte boorden en andere avonturiers.
Hoewel wij onze twijfels hebben aan de kwaliteit van ons eigen beleid binnen dit ressort (1) kunnen we in dit geval wel met ons Gerd meevoelen. Dat komt omdat wij een paar dagen geleden op dit bericht stuitten. Je houdt het niet voor mogelijk. Vooral omdat de in het artikel genoemde Frank Timis van Global Resources een met verwarrende middelen gelardeerd verleden heeft. Bovendien zat/zit ene Ovidiu Tender in de directie van deze uiterst sinistere onderneming. En daarmee zijn we helemaal thuis. Want Tender was het gappie van luitenant-kolonel Willem Matser. Onze voormalige oostblok-expert bij de NATO in Brussel, die in februari 2003 uit de roulatie werd genomen wegens zijn aandeel in een internationale witwasaffaire binnen de vierhoek Colombia, Nederland, Italië en Roemenië. Het hele exposé daarover, inclusief Global Resources, Timis, Tender en allerlei geheimsmurfen, kunt u terugvinden in de serie "De Brusselse Connectie". Een must read.

1. Zie bijvoorbeeld onze lopende series "Tussen premies en piraten" en "Tussen beffen en piraten".

  • Datum: .

Hardleers (002)

vrijdag 3 februari-2012
Uitzending gemist. Afgelopen dinsdag bestormde aanhangers van de groene vrede het ambtspaleis van de Roemeense minister van Milieuzaken. Naar alle waarschijnlijkheid hakt die namelijk deze maand een drukknoop door, die al jaren en jaren voor irritatie zorgt. Gaat om een aanvraag van het Canadese investeringsvehikel Gabriel Resources om het in de far west van Roemenië liggende Rosia Montana goud en zilver los te husselen met een zootje cyanide. Voor de inwoners ziet het er in dat gebied al eeuwen weinig rosia uit, dus die zijn niet tegen het project. Al was het maar voor het kweken van een appeltje voor de dorst.
Nou zit er in appeltjes mondjesmaat ook cyanide, maar de hoeveelheden die Gabriel Resources nodig heeft om wat goud uit de grond te pulken maken van een potje appelmoes een moordwapen. Dus als de betrokken minister ja zegt, kan je gedag zeggen tegen de natuurlijke rijkdommen rond Rosia Montana.
Komt nog bij, dat in ieder geval een van de heren die achter deze Canadese begrafenisonderneming zitten een reputatie heeft, die de naam en faam van de recentelijk aan Bas van Hout uitgeleverde bromfietser reduceert tot een micro-organisme. Want Frank Timis is big time en was al prominent aanwezig in onze serie "De Brusselse Connectie", waarin ook de Nederlandse luitenant kolonel Willem Matser en de Italiaanse mafioso Pietro Fedino heldenrollen vervulden. Een tragedie vol olie hero, coke en bloeddiamanten. Echt iets om je uit te leven.
Gezien de huidige financieel-economische situatie in het Vierde Rijk en de zonnige vooruitzichten voor de prijzen van goud en zilver voelt Greenpeace kennelijk de bui hangen. Laten we hopen dat ie overwaait.

  • Datum: .

Hardleers (003)

woensdag 2 oktober-2013
Ook Europese Unie. En na 1 januari aanstaande zelfs een onsje meer. Roemenië. Daar is kortgeleden een parlementaire enquête uit de legodoos gehaald. Om eens te kijken wat er in de afgelopen 14 jaar allemaal is gebeurd rond de goudmijn van de Canadese firma Gabriel Resources in Dracula's thuishaven Transsylvanië. Trok in het verleden ook een paar keer onze aandacht, omdat ene Ovidiu Tender een dikke ringvinger in het project bleek te hebben. En die meneer Tender speelde ook een prominente rol in het drama rond onze fameuze luitenant kolonel Willem Matser (1). Zodoende.
Naar aanleiding van een verklaring die zijn collega van de buitenlandse snuffeldienst vorige week het publieke domein inkieperde, erkende het opperhoofd van de binnenlandse veiligheidsdienst George Maior gisteren, dat zijn smurfen de zogenaamde "eco-anarchisten" die zich tegen de exploitatie van de mijn verzetten al vanaf 1999 in de kieren houden. Volgens hem werden die eco's namelijk door buitenlanders gesponsord en dat is niet netjes. Overigens gold dat volgens hem ook voor de golddiggers die het project wèl zagen zitten. En vanaf dag één had hij de regering op de hoogte gehouden van deze kwalijke praktijken. George's ontboezemingen druisten fors in tegen de opvattingen van de huidige president Basescu.
Die toeterde afgelopen zondag namelijk in het rond, dat de tegenstanders van de mijn geen enkele blaam trof, maar dat de voorstanders zich bedienden van kwalijke praktijken. Nou moeten we die uitspraken wel met een korreltje goud nemen, want de populariteit van meneer Basescu kon wel een kontje gebruiken. Maar toch, als je als president je eigen topsmurf te kakkert zet ben je wel bizar bezig. En daar bleef het niet bij. Basescu beschuldigde premier Ponta namelijk van een nummertje corruptie. De premier zag tot voor kort het uitbaten van de mijn niet zitten. Maar hij heeft zijn standpunt herzien en is nu voor. Volgens Basescu is dat natuurverschijnsel te verklaren uit de poen die Ponta van buitenlandse golddiggers heeft gekregen. De premier ontkent bij hoog en een treetje lager, maar het kwaad is al geschied. Lekker land om erbij te hebben 1 januari. Stay tuned.

(1) Zie voor deze imposante story de serie "Brusselse Connecties" op onze Followupsite. Een must read.

  • Datum: .

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch