Skip to main content

Tussen premies en piraten (168)

16 september 2020

Door Jan Portein. 

Zeg. Nog even over dat waarderingsrapport van EY-rekenwonder Willem Veerman, dat we in de vorige aflevering zo vrolijk door de gehaktmolen hebben gehaald. In de bronvermelding die hij hanteerde werden door Willem namelijk naast opdrachtgever Derks Star Busmann ook de voormalige eigenaar van Hestia en de controller van die club opgevoerd. Maar laten die nou allebei mordicus ontkennen dat ze informatie hebben geleverd. Jawel. Desgevraagd verschool het EYtje zich opnieuw achter zijn beroepsgeheim, maar ASR-pain-in-the-ass Jos Lindhout heeft hem al laten weten dat hij daar niet mee weg komt. Ook en vooral niet, omdat onze Willem nadrukkelijk onder zijn broddelwerkje heeft vermeld, dat het alleen met toestemming van EY gebruikt cq. ingezien mocht worden. Voor de hand liggende vraag: heeft Derks Star Busmann of in laatste instantie ASR die toestemming gekregen? 

Overigens heeft de eerder genoemde controller, drs. E. van Gerwen, indertijd qq. ook een waarderingsrapport opgesteld. Kijk en geniet. Is dat mooi of is dat mooi? En dan is er blote bene niet eens rekening gehouden met de rond 2 meloen euro aan bijzondere lasten als gevolg van juridisch strijdgewoel (1). Dus hoe gek is het dat Derks Star Busmann het werk van Van Gerwen hautain naast zich heeft neergelegd? Net als veel later de bijdrage van erkend expert Jan Joling, die bij ons in aflevering 167 nog een warm plekje kreeg (2). Wat ons betreft is het duidelijk: PSL moest en zou om zeep worden geholpen. Met hulp van befbureau Derk Star Busmann en EY. En dan zullen we het hier maar niet hebben over de snurkende beffen die Lindhout ter verdediging had ingehuurd. Stay tuned. 

(1) Ging om een affaire met Amsterdam Thuiszorg en de verkoop van een paar reisbureaus aan ATP. Zie eerdere bijdrages daarover in deze serie.
(2) Zie voor het wegwapperen van Joling's uitvoerige rapportage aflevering 162.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 september 2020
Tussen premies en piraten