Skip to main content

Trump en Deep State (047) - epiloog 6

08 januari 2021

Trump is alleen. Alleen met zijn aanhangers. Iedereen in de top van de Republikeinse Partij heeft hem verlaten en verraden. Lindsey Graham, McConnell en ook zijn enge oppasser Pence, die ze voorhouden dat hij zélf nog een week president mag zijn als hij de Donald met artikel 25 afzet.
Dat is het artikel dat betrekking heeft op een president die 'niet meer in staat is om te regeren'.
De gebeurtenissen van 6 januari te Washington zullen de geschiedenisboeken ingaan. Maar als wat is de vraag.
In 1812 was de laatste vergelijkbare situatie.
Het werd dus tijd. Voor een 'beschaafd' land. 

Inmiddels heeft de bevestiging van Biden in het Congres die door de acties was verstoord gewoon plaatsgevonden en heeft Trump zijn twitteraccaunt (Facebook blijft geblokkeerd) terug gekregen om zijn aanhang op te roepen naar huis te gaan.
En niet terug te komen op 20 januari.
Volgens de provocatie-theorie was dát het doel van het openen van de hekken van het Capitool: ervoor te zorgen dat de inauguratie 'zonder protest' onder staat van beleg zal plaatsvinden.

Het zal wel als een verrassing komen voor veel lezers, maar 6 januari was klassenstrijd: de witte lagere middenklasse die onder Obama van haar spaargeld en vaak ook woning werd beroofd en nu tijdens corona verder het loodje legt, trok naar de hoofdstad. Omdat hen het water aan de lippen staat! Ze kregen voor één jaar 1200$ steun!
Dát is de achtergrond van 6 januari!
Volgens de sondages steunt 45% van de Republikeinse kiezers de acties in Washington, inclusief het binnendringen van het Capitool.
Dit voedt de geruchten dat sprake zou zijn van een splitsing in de Republikeinse Partij tussen een pro- en anti-Trump vleugel. Een soort teaparty maar dan buiten.

Het lijkt er sterk op dat de demonstranten door de Capitool-politie (een speciale eenheid die het parlement beschermt) zijn binnen gelaten. Dan zou het gaan om een provocatie.
Hier is te zien hoe de politie de hekken naar het Capitool opent en selfies met de demonstranten maakt.
Waarom konden zij binnenkomen? Omdat ze wit en bewapend waren?
Dit was de bedoeling.
Van wie is de volgende vraag.

Reuters meldde dat de FBI werd ingezet rond het Capitool. Volgens CNN werd de Nationale Garde van DC, Maryland en Virginia gemobiliseerd.
Een vrouw zou door de politie binnen zijn doodgeschoten. Buiten het gebouw zouden nog 3 doden zijn gevallen en verschillende gewonden; ook onder de politie. Verder zou elders in de stad bij het hoofdkwartier van de Republikeinse Partij een pijpbom zijn ontploft. En dat van de Democraten werd ontruimd nadat een verdacht pakket werd gevonden.

Er dreigde geen enkel gevaar voor de uitslag van de stemming. Vice Pence en senaatsvoorzitter McConnell hadden Trump al lang verlaten. Verraden zo meent Trump's aanhang.
Dat de twee senaatszetels die nog op het spel stonden in Georgia naar de Democraten zijn gegaan, waardoor zij nu ook in de Senaat een meerderheid hebben (dankzij de stem van Vice Harris), maakt de feestvreugde voor de Democraten compleet. Het is als een drie-op-rij van de eenarmige bandiet.
Alleenheerschappij van één partij. Sinds 1900 zoveel niet gepasseerd.
De enige blokkade voor gezondheidszorg voor iedereen is aldus: de Democratische Partij...
Ook in Georgia trokken gewapende Trump aanhangers naar het parlementsgebouw. De Republikeinse minister van Binnenlandse Zaken Raffensperger moest worden geëvacueerd.
Het Twitter account van Trump werd geblokkeerd en verzonden tweets verwijderd. Van de POTUS. The land of the free...
Wie niet begrijpt wat dit zegt over 'the state of the union' mist echt iets.
Op 1 januari had hij immers per tweet zijn aanhangers opgeroepen de 6e naar DC te komen.

Er is alom 'geschokt' gereageerd 'hoe zoiets in het hart van de belangrijkste democratie mogelijk is', maar dat zijn krokodillen tranen. Dat het volk haar volksvertegenwoordiging binnendringt is van overal en alle tijden. Van Rome tot Parijs. Alleen Den Haag natuurlijk niet. Nog niet.
Moeten wij ook meedoen aan geschokt zijn is de vraag. Nee.
En om gelijk maar iets lekker controversieels te poneren: dit is belangrijker dan BLM afgelopen zomer voor de toekomst van de VS.
92 miljoen Amerikaanse kiesgerechtigden stemden niet; meer dan de 72 voor beide kandidaten. De grootste partij stemt niet. Hier ook.

Zonder de mensen die nu bij het Capitool stonden, de verarmde lagere middenklasse, zal er geen revolutie in de VS plaatsvinden.
Dat is de 'inconvenient truth'.
Wen er maar alvast aan. (WK)

WK
Ik vergeet het rampjaar 1672 zullen oplettende lezers opmerken.
Maar dat was een betaalde Oranje-lynchpartij tegen de gebroeders de Wit en telt dus niet mee.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 januari 2021
Trump en Deep State