Skip to main content

Trump en Deep State (042) - epiloog 1

03 november 2020

 1Het lijkt alsof de wereld naarmate de datum 3 november naderbij komt verder in verwarring raakt, terwijl de verwachte uitslag toch duidelijk is voor iedereen.
Dat het zo zeker is dat Joe Biden wint en het afgelopen is met 'de trekpop van Poetin'. Want zo werd hij 4 jaar afgeschilderd in onze 'serieuze media'.
Zijn taal tegen de NAVO ("niet meer van deze tijd"); het MIC en zelfs Wall Street dreef MSM en Deep State tot wanhoop.
Hij moest worden afgezet wegens samenspannen met Rusland.

Het laatste dat nog tegen Trump in stelling wordt gebracht is dat hij de uitslag niet zal accepteren en in plaats van op 4 november Biden feliciteren de FBI naar de stemlokalen zal sturen om de bussen en harddisks in beslag te nemen. O.a. Michael Moore verspreidt dit verhaal. Oftewel: Trump zou een staatsgreep plegen.

Twee keer op rij het onmogelijke flikken en de polls weerstaan? Against all ods de verkiezingen binnenslepen?
In 2016 waren er nog een paar 'experts' die tipten dat Trump ging winnen.
Deze keer heb ik ze niet gehoord. (op 1 na)
Waarom dan zo'n ban op alternatieve media (Internet, TruthOut, WorldSocialistWeb ea) ten bate van Biden door Twitter, Facebook etc, een week voor 'de verlossing'?
|Gebruik maken van de situatie? Proef?

Trump heeft geen geld aangenomen van Big Business zoals Biden. Noch zijn eigen geld gebruikt. Hij moest het echt van zijn aanhangers hebben. Op Fox news en een enkel lokaal station was de totale pers zo pro-Biden als de Volkskrant. Persbureaus. MSM internationaal.
Trump wist dat hij geen kans maakt. Hij was gewaarschuwd. Als Deep State zegt 'goodbye' is het goodbye.
Voor de rijken en superrijken heeft hij zijn werk (belastingverlaging) gedaan. Ook voor de christen-zionisten die de messias verwachten te  Jeruzalem.
Israël mag annexeren. Daar zal Biden niets aan veranderen.

'Amerika is terug. U kunt op ons rekenen', dat wordt de boodschap van Biden aan 'de bondgenoten' na zijn verkiezing, zo heeft hij verklaard.
Wat dat voor niet-vazallen betekent is helder: oorlog. Venezuela, Noord-Korea, Iran, Syrië, moeten zich ernstig zorgen maken over escalatie. Confrontatie in Syrië en de Kaukasus met Rusland is zeker. Biden betekent terugkeer naar neocons als Susan Rice en de rest van de Clinton gang.
Trump heeft minder emigranten teruggestuurd naar Mexico dan onder Obama/Biden. Dus ook zij moeten oppassen.

Volgens Trump-watchers was de Donald net zo geschokt als iedereen in DC toen op de verkiezingsavond in 3 november 2016 duidelijk werd dat hij president was.
Hij had de peilingen die allen Hillary Clinton een overtuigende overwinning voorspelden geloofd.
De peilingen bleken minder betrouwbaar dan het orakel van Delphi. Volgens deze ingewijden had hij gedacht als 'patsy' ('iemand moet het doen') te fungeren en zeker te verliezen tegen de favoriet. Het was voor hem als talkshow host slechts een grap die werkelijkheid werd. Zoiets als Zelensky en zijn TV serie.
Deze keer lijkt een herhaling van 2016 onmogelijk.

Een 'landslide' voor Joe Biden. Dat is de hoop van de top van de Democratische Partij. Geen krappe zege, maar een verpletterende overwinning in het gehele land. 'Om de reparatie van het onheil van 4 jaar Trump teniet te doen'.
Dat ze daarvoor een seniele oude man die de oudste president ooit zal opleveren hebben uitgekozen lijkt de kansen niet echt te vergroten. Okee, Trump is maar 3 jaar jonger, maar oogt fitter. Zelfs na corona.
Voor een 'landslide' zal Biden niet alleen de fameuze 'swingstates' moeten verschalken, maar ook de midwest.
Ik zie het niet gebeuren.
De opmerking van Biden tijdens een benefietconcert over 'niet nog vier jaar George', was geen hoopvol teken.
Het zal volgens diezelfde peilingen ook een Democratische overwinning opleveren in de tegelijkertijd te houden senaatsverkiezingen.

De VS is het land van Montesqieu. Van de trias politica: president, congres en hooggerechtshof. Oftewel: uitvoerende-, wetgevende-, en rechtelijke macht.
In de VS zijn de ambten van rechter, officier van justitie of commissaris van politie onderwerp van verkiezingen. Politieke functies dus.
Ook benoemingen in het Hooggerechtshof (voor het leven) zijn 100% politiek. Omdat dat Hooggerechtshof in een conflict tussen president en congres (lees: impeachment) of over de uitslag van de verkiezingen de uiteindelijke beslissing neemt.
Of de uitslag, zoals gebruikelijk, op 4 november bekendgemaakt wordt is uiterst onzeker. Zo is er de kwestie van de poststemmen.
Dat het Biden wordt is geen wonder. Nooit werd een president van de eerste dag van zijn aantreden tot zijn laatste dag ooit zo op de huid gezeten door de 'vrije pers' en het politieke establishment. Waarom dat was heeft u in de voorgaande afleveringen kunnen lezen. 

BREAKING NEWS:
Op 3 november wordt het toch nog even spannend als tegen de avond Nederlandse tijd sondages uit Florida bekend worden die Trump een lichte voorsprong beloven. Maar het gaat om minder dan de foutmarge van 4% dus er lijkt weinig aan de hand.
(WK)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
03 november 2020
Trump en Deep State