Skip to main content

Trump en Deep State (037)

13 augustus 2020

Joe Biden heeft Kamala Harris, senator voor Californië, als 'running mate' gekozen. Een weinig verrassende keuze.
Harris is Hillary Clinton. Een warmonger. Voormalig Openbaar Aankĺager in Californië, waar ze rokers van marihuana en ouders die hun kinderen niet naar school stuurden liet opsluiten, terwijl Katholieke priesters die van misbruik werden beschuldigd daarentegen door haar uit de wind werden gehouden.
Pas haar opvolger stopte dit beleid.
Voor links Amerika is ze onacceptabel. Ze wordt omgeven door Clinton-adviseurs.
Voordat ze uit de race om het presidentsschap stapte scoorde ze 3% in de peilingen. Natuurlijk moest de vice vrouw en zwart zijn, maar om nou te zeggen dat dit als een 'succesteam' oogt, nee.
Opvallend is dat in MSM openlijk wordt gespeculeerd over een niet respecteren van de uitslag in november door zowel het Trump- als Biden-kamp. Bij een overwinning van Trump wordt zelfs gesproken over afscheiding van de staten Californië en New York.

Als Biden wordt gekozen in november is, hoewel natuurlijk 'back to normal' voor Deep State, sprake van een nog grotere bom onder 'the US of A' dan als Trump nog 4 jaar wordt 'gegund', zo is mijn verwachting.
Trump is zogenaamd verantwoordelijk voor álles in de Amerikaanse politiek. Belachelijk.
De spreekwoordelijke overheersing door de VS van de wereld zal, onder andere omstandigheden (Biden), vermoedelijk nóg sneller voorbij zijn.
Als we gezond leven maken we het mee.
De kans dat Biden zijn 4 jaar niet volmaakt is groot. Er wordt volop gespeculeerd dat hij na 2,5 jaar het stokje overdraagt aan Harris. 

De corona-uitkeringen van 600$ per week aan belasting betalende Amerikanen is vorige week gestopt en voor tientallen miljoenen Amerikanen dreigt huisuitzetting omdat ze huur of aflossing van de hypotheek niet meer kunnen ophoesten. President Trump heeft een nieuwe uitkering in het vooruitzicht gesteld, maar door gesteggel in het Congres (dat gewoon op vakantie is gegaan) laat dit op zich wachten. Net als een ziektekostenverzekering voor iedereen.

'Back to normal'. Dat wordt de leus om Joe Biden in het Witte Huis te krijgen in november: terug naar het establishment in Washington, waarin Deep State de 2 partijen bespeelt. Geen avonturen à la Trump meer. Gewoon oorlog, zoals onder Bush, Clinton en Obama.
De verstandelijke vermogens van de bejaarde Biden worden, nog voor hij is aangetreden, alom in twijfel getrokken. Een tweede termijn (Biden zal 81 zijn in 2024) wordt onwaarschijnlijk geacht, hetgeen de keuze van zijn vicepresident belangrijker maakt dan ooit tevoren. Biden ziet zichzelf als 'overgangspresident' mocht hij worden gekozen zo gaf hij aan.
Kamala Harris president. Geen aanlokkelijk voorstel. 

Nu de Black Lives Matter hype langzamerhand uitdooft, komen de door corona verergerde economische problemen in de picture.
De VS stevenen af op een 'Housing crisis' die zijn weerga niet kent.
Een 2-traps raket: huiseigenaren kunnen hun hypotheek niet meer ophoesten en huurders niet meer hun huur.
Dit maakt de uitkomst van de verkiezingen in november, al staat Biden 10 % voor op Trump, onzeker.

Het inzetten van Federale agenten tegen demonstranten te Portland en Chicago moet de Amerikaanse kiezer ervan overtuigen dat Trump, net als Nixon in de jaren '60 van de vorige eeuw, de kandidaat van 'Law & Order' is. 'Met Biden volgt de zondvloed'.
Volgens peilingen staat de Donald 10 punten achter op 'Sleepy Joe'.
Biden hoeft inderdaad weinig te doen: corona en de economie hebben een eigen dynamiek in de aankoop naar de verkiezingen in november. Hij kan achteroverleunen en zijn dementie verbergen.
Ik dacht even: Trump moet 'goede relaties met Rusland' van stal halen om zijn huid te redden en verdomd: Trump belde vorige week met Poetin.
'Trump-Putin '16' stond er op T-shirts tijdens de rally's van Trump in 2016.

Corona heeft het land als geen ander getroffen. Daardoor is het Amerikaanse paspoort, waarmee je voor corona naar 95% van alle landen kon reizen zonder visum opeens melaats: Ruanda laat alleen nog Amerikanen met privé-jets toe.
Zover kan het komen.
Is het toevallig dat het virus de VS zo treft? Nee. 'Obamacare' (een systeem dat de armen onverzekerd liet); privatisering van de gezondheidszorg; verarming van de lagere middenklasse, het leidde tot een kettingreactie in het lagere segment van de Amerikaanse maatschappij: de hogere middenklasse (winkels; kleine ondernemingen) werden gedecimeerd met 40 miljoen mensen die hun baan verloren sinds corona.
De armen kregen een fooi; de grote ondernemingen (zoals het door het Max-debacle failliete Boeing) werden gered.

Indrukwekkend is de actie van Afgevaardigde Tulsi Gabbard (D-Hawai) in het Huis tegen de sancties die de VS opleggen aan landen als Cuba, Iran, Venezuela of Rusland. Ze vraagt aandacht voor de gevolgen voor de bevolking van die landen. (WK)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
13 augustus 2020
Trump en Deep State