Skip to main content

Trump en Deep State (029)

26 februari 2020

Amerikaanse inlichtingendiensten hebben Bernie Sanders verteld dat hij 'vanuit Rusland wordt geholpen'. Sanders heeft verklaard niet van de hulp gediend te zijn (wat kon Sanders anders) en sprak tot Moskou: 'blijf weg van de Amerikaanse verkiezingen'. Grappig. Trump in 2016 en nu Sanders. Presidentskandidaat miljardair Bloomberg reageerde: 'Dit is altijd prijs voor de Russen. Op deze manier nomineren ze ofwel de zwakste kandidaat om het tegen hun marionet Trump op te nemen, of ze krijgen een socialist als president'. 'Rusland steunt Sanders en Trump', moeten we geloven, 'Poetin heeft de Amerikaanse verkiezingen in zijn zak'.
De Democratische bobo's DNC beweren 'alles te doen om Trump weg te krijgen', maar ze doen alles (en dan bedoel ik echt ALLES) om Bernie Sanders als kandidaat tegen Trump weg te krijgen. Dat is het.
Het is tragisch dat 'Links Nederland' zo doordesemd is met 'Anti-amerikanisme' dat ze niet in staat is het revolutionaire karakter van deze beweging voor echte verandering (na de oplichterij van Obama's "change") op waarde te schatten. 'Alles in Amerika is fout' is makkelijker dan proberen te doorgronden wat er echt aan de hand is. Natuurlijk is niet alles in de VS fout. Zelfs in Nederland is niet alles fout. Al kan ik zo snel niet iets verzinnen. Bekijk Krystal Ball van Hill-tv. Zoiets bestaat hier niet.
Sinds de McCarthy-campagne tegen het communisme is het woord 'socialisme' verdoemd geweest. Dát heeft Bernie Sanders doorbroken. De dam is doorgebroken. Zoals Stacey Herbert (Kaiser Report op RT America) het stelt: 'de Millenials gaan verder dan socialisme, ze willen communisme'! Het is waar dat de Amerikaanse jeugd radicaliseert. De VS zijn verder naar links opgeschoven dan ooit tevoren in haar geschiedenis.
De waarschuwing dat 'een socialist nooit de verkiezingen zou kunnen winnen' (Sanders is sociaal-democraat) blijkt niet te werken. Met name bij de jeugd is Sanders favoriet. Nu worden zijn positieve uitlatingen in het verleden over Cuba (waarvan hij weigert afstand te doen) opgetakeld. Dat zou Florida (veel Cubaanse ballingen) voor Trump betekenen. Ik betwijfel het.
Ondertussen verkoopt Trump voor 3 miljard dollar wapens op bezoek in India. Om het MIC te paaien. Dit zal Pakistan, een van Washington's trouwste vazallen, verder van de VS drijven. Hij zit klem.
Als Sanders het tegen hem opneemt wint hij van Trump. Dat is het angstbeeld van Deep State. Daarom denk ik dat er iets zal worden verzonnen door het DNC (superdelegates) om Sanders alsnog de nominatie af te nemen. Opnieuw een truuc als in Iowa of andere malversaties, ze verzinnen wel wat. Sanders mag niet winnen. Maar als het een ander wordt dan Sanders zal dat de tegenstellingen in de VS verder aanwakkeren. Het 'vertrouwen in de politiek' tot het nulpunt doen dalen. Dat zal gevaarlijke consequenties hebben voor het 'Land of the Free'. Een pre-revolutionaire situatie doen ontstaan. (WK)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 februari 2020
Trump en Deep State