Skip to main content

Terra Vulgaris (005)

31 maart 2017

maandag 26 januari-2009
Zeg, die Ali uit de vorige aflevering, die bij Mark Burbach in de flat woonde, dat was ene Ali Akgun. De betrokken Turkse onverlaat werd vrolijk door een bromsmurfenteam naar binnen getrokken en verhoord. Leverde net zoveel op als een collecte in Darfur. Ali had een dubbelsteens muurtje van zwijgrecht om zich heen gemetseld en kom daar maar eens doorheen.
Overigens had niet alleen Ali - zo lijkt het - met enige regelmaat gebruikgemaakt van Burbach's facilitaire mogelijkheden aan de Amsterdamse Van Leijenberghlaan. Ook Jesse Remmers had er volgens onze geniale IT-vriend en gerenommeerd feestbeest wel eens een tukkie gedaan. Minder feestelijk was de volgende gebeurtenis die wij uit de smurfendossiers opdoken:

"Aanhouding Jesse Remmers en Mark Burbach.

Op 23 december 2003 zijn Jesse Remmers en Mark Burbach aangehouden te Amsterdam, als verdachten van overtreding van de wet wapens en munitie. Remmers bestuurde een Ferrari, voorzien van een Spaans kenteken. Burbach zat als passagier in deze auto. Naar aanleiding daarvan heeft een doorzoeking plaatsgevonden op grond van de wet wapens en munitie en werd in de brievenbus, behorende bij perceel Wamberg [nummer bekend bij redactie KM] te Amsterdam een doorgeladen pistool aangetroffen.

Onderzoek politieadministraties verblijfplaats Mark Burbach.

Uit de politieadministratie Xpol blijkt dat Mark Burbach verblijft op Wamberg nr. x te Amsterdam.

Onderzoek GBA.

Uit de persoonsgegevens blijkt dat Mark Burbach, geboren te De Bilt op 01-10-71 volgens de gemeentelijke basisadministratie staat ingeschreven op het adres [bekend bij red. KM] te Bilthoven. Dit betreft kennelijk het adres van zijn ouders die daar eveneens staan ingeschreven.
"(1)

Uiteraard snuffelde de brombrigade even verder, duikelde het mobiele nummer van Mark op en luisterde even mee. Leverde ondermeer wat gecodeerd berichtenverkeer op tussen de moeder van Jesse's kinderen en vriend Mark. Maar dan nog dit:

"Onderzoek Ciot.

Blijkens onderzoek bij de centrale inlichtingen en opsporing telecom blijkt dat het GSM-nummer 06–30020026 een abonnement betreft bij KPN ten name van People Buy More Green BV, Wilhelminastraat 27/29, 2011VJ te Haarlem.
".

Parrrrdon, People Buy More Green? Pleuris Bak Met Geld zullen we bedoelen. De verkooptak van de door de AFM goedgekeurde groene investeringsonderneming Terra Vitalis die half augustus vorig jaar de bietenberg opging (2). Waarbij naar schatting een ruime veertig meloen euro bleek te zijn verdampt. Ondanks het scherpe toezicht van belastingprofessor en Bossche hulprechter Harrie van Mens. En juist op die Vitale plek zat onze geniale computerdeskundige en well-connected Mark Burbach, de vriend van Jesse Remmers. Langzaam wordt het groen om ons heen. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 2, waarin een ingewijde ons wist te vertellen, dat het betrokken adres in Bilthoven als postadres werd gebruikt.
(2) Wij adviseren u met klem in verband hiermee het artikel Terraraboemdiee dd. 27 augustus 2008 te raadplegen.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 maart 2017
Terra Vulgaris