Skip to main content

Shady (080)

01 januari 2014

dinsdag 7 januari-2014
Wel lekker als je af en toe gesouffleerd wordt. Blijkt een paar dagen geleden in de handige inbrekershandleiding Quote een artikeltje te hebben gestaan over Tijs Blom. Een bevlogen stenenstapelaar cq. -schuiver, die zijn kasteel in het Belgische Jemeppe in de etalage heeft gepleurd. Met op het prijskaartje 22 meloen. Even kijken ... nee, hebben we niet.
In het bewuste artikeltje vonden we ook nog een kleine verwijzing naar de replica van Blom's Bommelstein in Almere die door poengebrek nooit is afgebouwd. En dat bracht ons terug naar deze serie, waarin een hilarische financieringspoging uit de doeken werd gedaan door een (toenmalige?) zakenpartner van Tijs: de avontuurlijke Rotterdamse ex-bef Geert Jan Dolk. Bij die poging werd gebruikgemaakt van een collateral van 132 meloen in de vorm van bankgaranties van de HSBC in Azerbeidjan, die met een schepje waren opgegraven door een Saudische prinses. Spatjezuiver? Vals? Nog steeds niet duidelijk. Maar bij de Nederlandse banken ging het feest niet door en dat gold dus ook voor Bommelstein II in Almere. Het OM wilde trouwens van Dolk's lullig afgelopen feest nog een juridisch steekspel maken. Maar dat voornemen wordt al sinds 2003 geknuffeld dus je mag aannemen dat het niks meer wordt.
Al dit moois vind je niet bij onze rechtse tegenhanger, maar wel bij ons. In deze serie. Je moet er wel even voor gaan zitten, maar dan heb je ook wat. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 januari 2014