Skip to main content

Terra Vulgaris (025)

31 maart 2017

vrijdag 23 oktober-2009
We hebben eerder in deze serie al eens gehint naar de knusse aanwezigheid van gesjochten jongens als Hansje Noomen, Johnny Bus, Paultje Kuiken en Mikey Burbach in een gehuurde hemelbox van de Amsterdamse Arena. Om de wondere werken van de godenzonen onder leiding van een Urugayaanse aartsengel te aanschouwen. En daarbij letterlijk te smikkelen en te smullen uit de Pleuris Bak Met Geld (PBMG).
Maar daar bleef het niet bij. Uit het rapport van onze Haarlemse blauwe brieven bomber blijkt dat er ook gesmikkeld en gesmuld werd tijdens concerten van Justin Timberlake, George Michael en De Toppers. Werd allemaal via de geduldige grootboekrekeningen van Terra Vitalis International BV, Terra Vitalis BV, 4S3 Marketing BV weggeboekt bij PBMG. Als marketingkosten, sponsoring, representatiekosten, consumptiekosten en meer van dit soort kroketten. Kijk, en als je nou maar keurig de bijbehorende bonnetjes bewaart en lijstjes van je genojigden bij voornoemde evenementen kan je er nog aardig mee weg komen bij Piet Fiscus. Volgens Hansepans waren die er ook, maar jammer nou onze blauwe vriend kon ze niet vinden in de administratie. Dus wat doet ie op 26 maart jl.? Hij belt met de redelijk gehonoreerde financieel adviseur Johnnyboy Bus. Die moest dat allemaal netjes bijhouden. Maar wat zegt die Bus? Dat er helemaal geen lijsten zijn bijgehouden van al die genojigden. Dus is een uitgave van ruim 310.000 euro niet zakelijk afgedekt. Onze blauwe snuffelaar meldt naar aanleiding daarvan dan ook cooltjes in zijn rapport:

"Ik concludeer dat er uitgaven met een onzakelijk karakter ten laste van de jaarlijkse winst zijn gebracht. Er is niet of althans onvoldoende aannemelijk gemaakt dat de uitgaven tevens een zakelijk karakter hebben. Er zijn gelden onttrokken die zijn gebruikt voor uitgaven met een onzakelijk karakter. Door deze handelwijze heeft er benadeling van de crediteuren plaatsgevonden. De belastingdienst behoort tot de crediteuren. Ik merk dit aan als onbehoorlijk bestuur."

Kunnen we maar een ding op zeggen: Proost. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 maart 2017
Terra Vulgaris