Skip to main content

Brieven uit de nor (017)

26 februari 2017

maandag 21 mei-2012
Voor sommigen zijn de onthullingen van Piet van Haut in deze serie (zie onze Followupsite) niet zo interessant meer door alle eilie over Robert Mikelson's Hofnarretje, maar de door hogere instanties zo kundig weggepoetste gebeurtenissen op het Amsterdamse adres Insulindeweg 106D waren minstens zo afschuwelijk.
Daarvan getuigt een kersverse mail van iemand die in zijn jeugd in aanraking kwam met het pedo-netwerk van Karel (aka Alex) Maasdam en zijn rechterhand "Duitse Willy". Komt ie:

"Die Duitse Willy heette voluit Willy Schmitz. Ik ben daar 33 jaar geleden in 1979 als 11-jarige jongen door de toenmalige Jeugdzorg geplaatst. Mijn moeder kon niet meer voor mij zorgen en ik werd onder toezicht geplaatst.
Deze alleenstaande man was opvangadres, maar ook homosexueel en nam mij ook wel vaker mee naar de Insulindeweg 106 driehoog. Daar runde ene Alex een thuisbordeel voor jonge jongens.
Ik herinner me uit die tijd ook visites op het woonadres van Schmitz, van blonde Nico en zwartgepruikte Charles. De eerste was een aan valium verslaafde crimineel met altijd een pistool bij zich en de ander een fanatiek "groomende" oudere homo. Dit waren vrienden/kennissen uit de zelfkant van de maatschappij.
Willy Schmitz bracht de jongens van de Insulindeweg naar klanten, was daarnaast ook altijd met jongens zoeken bezig en smokkelde later ook hasj de grens over. Daarvoor heeft ie ook nog twee jaar vastgezeten in Duitsland. Ook de Amsterdamse politie heeft hem een tijd vastgehouden voor verhoor in een zaak.
Een van de jongens die hij ook wel van de straat rondom het CS van Amsterdam oppikte om onderdak te bieden, is nog van Willy's vier hoog zijnde balkon op de Tweede Oosterparkstraat 138 gesprongen. De zelfmoordpoging van deze Belgische Eddy mislukte enkel vanwege het landen op een autodak.
Naar mijn weten is Willy Schmitz nu al jaren dood en woont deze Eddy er nu. Schmitz kettingrookte en beleefde meerdere hartaanvallen. In Amsterdam waren toen ook wel pedofielen actief in het centrum rond de speelhallen om jonge jochies te benaderen. Willy beschermde mij wel altijd, maar ik ben op mijn achttiende direct op mijzelf gaan wonen, nooit meer teruggekeerd en nog redelijk terechtgekomen".


Jeugdzorg? Jeugdzorg? Wat was daar ook weer mee? Stay tuned.

Anonym
Ik heb als student een jaar bij Willy in huis gewoond aan de Tweede Oosterparkstraat. Hij was behoorlijk knettergek, had een pleegkind dat inmiddels het huis uit was, en was erg geheimzinnig over zijn 'werkzaamheden' - hij maakte reisjes naar Duitsland en terug en verdiende daar zijn geld mee (hij toonde soms stapels bankbiljetten). Er heeft ook een andere jongen (uit Helmond) tijdelijk bij ons gewoond, soms gekleed in 'jasje-dasje' (prostitutie?).
Op een dag viel de politie binnen, werd Willy in de boeien geslagen en ben ik vertrokken.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 februari 2017
Brieven uit de nor