Skip to main content

Stropdassenleed (024)

19 december 2016

8 oktober is het zover. Dan mogen ze in Georgië weer een stembiljet in de gleuf duwen om te bepalen wie in de komende jaren een lekker warm plekkie krijgt in het parlement en wie niet. Hoe gek het ook klinkt, maar de voormalige partij van stropdasslikker Mikkel Saakashvili staat er volgens de laatste berichten redelijk goed voor. En de huidige gouverneur van Odessa en wijde Umwelt heeft vorige week in een vlaag van euforie dan ook toegezegd zijn partij nog een extra kontje te komen geven. Hij zal in al zijn stoffelijkheid aan het Georgische volk verschijnen.
Nou moeten we dat nog zien, want Mikkel prijkt al een paar jaar op het verlanglijstje van het ministerie van Justitie in Tblisi wegens vuige lagen en listen tijdens zijn presidentschap (1). Dus loopt de tegenswoordig als Oekraïens staatsburger rondstruinende Grossmaul een goeie kans om zonder stropdas en zonder veters in een benauwd hokkie terecht te komen zodra hij zich aan de verkeerde kant van de slagboom manifesteert.
Met zijn vrouwtje Sandra ligt het even anders. Die kan vrijuit door Georgië hobbelen en dat doet ze dan ook. Als kandidaat voor de partij van good old Mikkel. Met wie ze nog wel getrouwd is, maar de jus is eraf. Officiële oorzaak: de blote hang naar macht van haar echtgenoot. Officieuze oorzaak: de hang naar blote dames van haar echtgenoot (2). En u weet het: bloot slaat dood. Hoe de zaak zich verder ontwikkelt hoort u nog van ons. Stay tuned.

(1) Deze serie hangt er vol mee.
(2) Zie aflevering 22 van deze serie. En nou maar hopen dat u Russische buren heeft.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
19 december 2016
stropdassenleed