Skip to main content

Stropdassenleed (020)

09 december 2015

Geinig stel. President Porochoco en gouverneur Saakashvili. Net Peppie en Kokkie, maar dan op zijn Oekraïens. Poro staat bekend als een stevige zuiplap en Mikkel neemt kennelijk zijn toevlucht tot andere mindbenders om de spanningen het hoofd te bieden. Als je Nazi-financier Kolomoisky tenminste geloven mag. Naar aanleiding van een conflict met onze stropdassenvreter verklaarde de agressieve oligarch het volgende. Komt ie:

Ik geloof dat het weinig zin heeft om aan een smerige zware drugsverslaafde te vragen om met geld over de brug te komen zolang ie niet is afgekickt. Daarna zie ik hem wel in de rechtzaal. Saakashvili zegt dat ie twee ton per jaar verdient. Dus laat hem maar betalen voor het in discrediet brengen van mijn goeie naam en reputatie”.

En daar bleef het niet bij. Wat dacht u hiervan? Komt ie nog eens:

Als een hond zonder muilkorf iemand bijt moet die hond worden gestraft. Maar nog belangrijker: zijn baas ook. In dit soort gevallen wordt de hond meestal afgemaakt. Maar in dit geval kunnen we hem beter naar Georgië terugsturen. Afrekenen aan de deur. Kunnen de mensen die hij gebeten heeft beslissen wat ze met hem moeten doen”.

Heeft u ook het vermoeden dat Kolo iets dwars zit? Ja, wij ook. Maar wat had Mikkel dan gezegd? Nou, tijdens een interview voor de Oekraïense glazen tiet had ie eruit gekwakt dat de Oekraïense economie ernstige hinder ondervond van de veel te hoge vliegtarieven. Die werden in stand gehouden door de staatsinstantie voor het luchtverkeer en kwamen onderandere ten goede aan Kolomoisky's luchtvaartmaatschappij. Met instemming van premier Yatsenyuk aka Yats. Blijkbaar vallen de ferme uitspraken van Mikkel, die van zijn vrouwtje heeft geleerd om worstelend boven te komen, in het putje van de eenvoudige Oekraïense burger. De petitie die de regering oproept om premier Yats over de vangrail te rammen en in zijn plaats Mikkel te benoemen is inmiddels de grens van 25.000 petitionista al ruim gepasseerd (1). Dat wil dus zeggen dat Porochoco en zijn junta zich op korte termijn over deze kwestie moeten buigen. En kijk er niet van op als Mikkel inderdaad op Yats zijn warme stoel wordt geïnstalleerd. Totale gekte. Maar met een flinke borrel en forse snuif merk je er niks van. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 19 van 5 september jl.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 december 2015
stropdassenleed