Skip to main content

Woest (003)

06 april 2017

maandag 5 december-2011
Nu nog bonter. Afgelopen woensdag kraaiden wij op deze pagina, dat Paki-president Zardari een paar maanden geleden zijn ambassadeur Haqqani om een boodschap had gestuurd. Haqqani moest bij de nieuwe chef staf van de Amerikaanse sterren en strepen Mike Mullen gaan hengelen naar hulp voor Zardari's strijd om de macht met de top van het Pakileger. Als hij die zou winnen kreeg hij namelijk de handen vrij om de oren te wassen bij de beruchte secretsmurfendienst ISI en twee in Pakistan gevestigde bombaardenclubs. En dat moest bij Mullen toch als manna op zijn ontbijttafel ploffen.
Haqqani zag een buitje landverraad hangen. Als de zaak uitkwam dan zat hij met de Edgar Davids trofee. Dus blackberriede hij zijn steenrijke landgenoot Ijaz Mansoor, die in de USSA helemaal snor zat bij de wapenwedlopers, met het verzoek Zardari's hengel in de vijver van Mike Mullen uit te gooien.
Waarom Mansoor de affaire daarna op keien donderde is net zo duidelijk als het gelispel van onze minister van Onderwijs, maar hij deed het wel. En surpraaaaaiise, daar bleef het niet bij. Wat boerde Mansoor namelijk afgelopen weekend in Newsweek? Dat Zardari en zijn Pinokkio Haqqani vantevoren op de hoogte waren geweest van het Amerikaanse voornemen om de ouwe Bin in Abottabad voor zijn klus te schieten en hem vervolgens een zeemansgraf te bezorgen. Geen bloemen.
Tot nu toe beweerde Allah en alleman in Pakistan, dat noch de polletieke noch de militaire leiding vantevoren op de hoogte waren van de Amerikaanse lynchpartij.
Dus wat kon Haqqani anders doen dan met de snelheid van een neutrino de boel te ontkennen? En Mansoor en Newsweek een ultimatum in de gleuf te duwen. Als zij hun beweringen niet inslikten trok hij ze voor de kadi. Maar van dat laatste kon Mansoor niet onder de indruk raken. Hij zegt te beschikken over de oorspronkelijke blackberrietjes, waaruit alle bovenstaande ellende gedestilleerd kan worden.
Dat kan nog heel gezellig worden in Islamabad. En omdat wij wel houden van feestgedruis blijven wij nog even in de buurt. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
06 april 2017