Skip to main content

Octopussy (441)

maandag 18 juni-2012
De geschiedenis herhaalt zich. Opnieuw heeft iemand die zich door Kleintje Muurkrant overreden voelt, een eigen klaagmuur opgetrokken in de vorm van een website. Was het vorige keer een driftig baasje, dat momenteel druk doende is met het te water laten van een luxe cruiser, het optrekken van een klomp stenen in Zwitserland en het aannemen van bouwklusjes liefst rond zijn woonplaats, nu is het Rob van de Rhee. De inmiddels vermaarde illusionist, die zich begin maart van dit jaar genoodzaakt zag om zijn villa in Bosch en Duin met een zo stil mogelijke trom achter zich te laten en te verhuizen naar zijn tweede onderkomen: een exclusief huurappartement aan de joyeuze Astrid Boulevard in Noordwijk. Het is behelpen, maar soms zit het effies tegen.
Tussen 2 mei en 9 juni huilde Robbedoes op zijn klaagmuur uit over onze affreuse berichtgeving met betrekking tot zijn manier van zakendoen. Min of meer een noodgreep, want zijn poging in de maand daarvoor om de bekende mediabef Herman Doeleman voor zijn karretje te spannen en Kleintje Muurkrant uit te tikken ging met drie wijd aan de kant.
Merkwaardig genoeg was de voornaamste reden voor Robbie om ons bij de lurven te grijpen zijn door ons beschreven rol in uit 2004 daterende affaire rond Fecundo. Een vereniging van groene gelovigen die poen hadden gestoken in sinaasappelboompjes en wat teak in Costa Rica en bang waren dat ze naar die poen konden fluiten. Robbie houdt vol, dat hij daar nooit iets mee te maken heeft gehad.
Op zijn klaagmuur valt te lezen, dat hij rond 2005 (!) werd benaderd door de directeur van het RABO-filiaal in Eemnes. Die zat in zijn maag met de hoge kredietposities van de zogenaamde “De Bode groep”. Een paar daaronder ressorterende werkmaatschappijen zaten in dezelfde branche als een vehikel van Robbedoes. Zou die misschien zo vriendelijk willen zijn om er eens eventjes naar te kijken. Nou dat wilde Robbedoes wel. Maar al gauw bleek het niks voor hem. Daarna zou hij nog zijn benaderd door de naamgever van de “Groep” om namens de vereniging Fecundo zijn interesse te wekken voor een alleraardigste collectie teak- en sinaasappelboompjes in Costa Rica. Maar ook daarvoor zou Robbie vrijwel direct hebben bedankt. Helaas, wat doet die snaak van Jaap de Bode? Die brengt stiekem toch die teak- en sinaasappelbusiness onder in Robbie’s Libanese werkmaatschappij Rofuda! Dat is toch wat. Erger nog, op een vergadering van Fecundo presenteert een of andere onverlaat zich als Rob van der Rhee!! Maar Robbie kent niemand van die vereniging. Niemand!!!
Het rare is, dat onze vriend Van de Rhee daar nu pas in extenso mee komt, terwijl hij in diezelfde periode wel reageerde op onze publicaties over de perikelen rond de overname van Dutchbird en daarvoor van ons ook de ruimte kreeg. Maar het staat uiteraard niet deftig om gelieerd te worden met luitjes als Jaap de Bode, Willem Endstra en meer van dit soort avontuurlijke ondernemers, die bij tijd en wijle voor allerlei doeleinden met hun Sunseeker de Noordzeegolven doorkliefden of lieten doorklieven.
Wie in dit verband even de moeite neemt om bijvoorbeeld de afleveringen 119, 123 en 131 van deze serie door te snuffelen komt al gauw tot de overtuiging dat Robbie op zijn klaagmuur de gang van zaken rond Fecundo op zijn minst lichtelijk verdraait. En als je kwaad wilt kan je met een gerust hart zeggen, dat ie ordinair zit te liegen. Met als hoogtepunt het opvoeren van zijn ”stand-in” op de bestuursvergadering van 1 september 2004.
Truukjes, niks dan truukjes. En het pad van Robbie’s zakenleven ligt er vol mee. Bewijzen? Zeker. Aan de hand van officiële stukken gaan we de komende tijd de boel op een rij zetten. Om te beginnen met een recente affaire. Die van Uniwall. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen