Skip to main content

Sinterklaas in oorlogstijd (004)

22 februari 2016

Twijfels? Mocht u die nog hebben over de inhoud van het explosieve gesprek tussen het topje van de Brusselse Reichsberg en Erdogannef dan kunt u die opbergen in het keukenkastje. Gisteren verklaarde het Turkse opperhoofd zelve dat die publicatie voor 100 procent juist was. Hij had Neutje Juncker en Donald Tusk inderdaad alle hoeken van de kamer laten zien. Met een terminologie die niet ver af ligt van die van Willem Holleeder tijdens een van zijn roemruchte college tours met zijn zuster. En daar schaamde hij zich helemaal niet voor. Integendeel.
Verder gaf hij gisteren ook de VN nog een tikkie. Hij begreep niet, dat Bankie's vehikel geen enkele sjoege had gegeven op zijn wanklacht dat Vlad en Assad de (Turkmeense) burgerbevolking van Aleppo en omstreken platgooiden. En dat ie uit New York maar een schamele 455 meloen dollar had gekregen voor de opvang van de Syrische vluchtelingen, terwijl dat al gauw zo'n slordige 10 miljard had gekost. Dus wel veel babbels uit het westen, maar weinig schaapjeswol.
Overigens zei hij niets over zijn plannetje om de Turkmeense broeders aan de andere kant van de Syrische grens te hulp te schieten. En tegelijkertijd de Koerden in dat gebied een draai om hun flappers te geven. Terecht, want de inval in Irak was al op het randje, maar een inval in Syrië en een directe confrontatie met de Ruskies was voor de NATO-partners zeer waarschijnlijk een hinkstapsprong te ver. Wel staat vast, dat het voornemen van de Turkse junta een belangrijke rol heeft gespeeld bij het verrassende Russisch-Amerikaanse besluit tot een tijdelijk staakt het vuren in de streek rond Aleppo. Kon Erdogannef toch nog “dank u Sinterklaasje” zingen. Al zal ie met dit cadeautje niet blij wezen. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
22 februari 2016
Sinterklaas in oorlogstijd