Skip to main content

Zo. Dat is voormekaar. Juntaleider Erdogan krijgt van zijn collega Juncker in Brussel die afgesproken 3 miljard euro. Om de Syriërs die de door ons veroorzaakte bommenlente willen ontvluchten een beetje netjes onder te brengen in oorden als Alterapeltep, Drontenum, Öranjetür, Heeschakan, Pürmerendaya etcetera. Alsmede ze te voorzien van pakken muesli, pillen als ze ziek worden, krijtjes voor schoolborden en werk wat er niet is. Daarnaast wordt Erdogan vriendelijk verzocht om de stukken mafiaverdriet die aan de exodus by the truckload poen verdienen met de grond gelijk te maken. Gaat de evacuatiestorm misschien eindelijk liggen en hoeft Mark Rutte zich verder niet op zijn knieën op een gebedsmatje van Leen Bakker te vouwen om dat Slavische gebroed binnen het Vierde Rijk te smeken ook een plukkie evacué's in huis te nemen. En kunnen wij verder met ons leven.
Alleen de Italianen lagen gisteren dwars bij de stemming over die 3 miljard, waarvan er 1 uit de gemeenschapelijke pot in Brussel moet worden gehesen en de rest naar rato wordt verdeeld over de 28 deelstaten van Das Reich. Zou betekenen dat de soprano's in Rome 225 meloen moeten ophoesten en gezien hun ragdunne pizza-economie en het gat in hun begroting dat de heilige drie procent ver ontstijgt eisten ze dan ook net als Erdogan 3 miljard op voor de kosten die ze indertijd hebben gemaakt in verband met de opvang van de Libische exodus. Moesten Neutje, Fransie, Jeroentje en Marrukkie nog even bekijken in een achterkamertje, maar de deur staat op een kier. Stel dat ze die helemaal opengooien dan kunnen ze hun borst natmaken, want dan komen geheid Griekenland, Kroatië, Slovenië en andere armoedzaaiers ook hun hand ophouden. En dan hebben we het nog niet over de uitspraak van de Turkse premier Davutoglu, dat ie graag nog 2 miljard extra uit Brussel zou willen hebben voor de uitvoering van de actie “Help Syriërs de boot uit”. Of de mededeling van Libanese zijde dat ze in de komende 5 jaar 12 miljard dollar nodig hebben om de problemen rond de ruim 1 miljoen in dat land geregistreerde Syrische vluchtelingen het hoofd te bieden. Hoort wie klopt daar kinderen? Wie zoet is krijgt lekkers. Gooi wat in mijn lege, lege tonne. Oh wat zijn we heden blij. Allemaal van toepassing. Toch wel fijn dat we lid zijn van deze kolerezooi. Kan je later toch nog iets interessants aan je nazaten vertellen.

  • Datum: .

We zaten ernaast. Op 4 februari jl. voorspelden wij na een troebele blik in wat koffieprut, dat een stel zwaar aan het infuus liggende landen uit de zuidoosthoek van het Vierde Rijk ook hun hand zouden ophouden in Brussel. Net als Turkije. In verband met de extra kosten voor de opvang van Mena-vluchtelingen. Maar laat de eerste nou Oostenrijk zijn. Jawohl. Of Eutje's Finanzministerium even 600 meloen euro wil overmaken. Dat krijg je ervan als je niet meteen je middelvinger richting stratosfeer priemt bij het dringende verzoek van de Romeinse regering om 3 miljard te schokken. De soprano's gingen trouwens nog een stapje verder. Ze vonden dat landen binnen Das Reich die hun hele begroting naar de kloten zagen gaan door de op gang gekomen volksverhuizing de komende jaren in de gelegenheid moesten worden gesteld om die drie procentsdwangbuis van Gerrit Zalm even op zolder te mieteren. We hebben vanochtend nog geprobeerd om aan de weet te komen of Jeroentje vorige week geconfronteerd was met een lichte rolberoerte, maar je weet hoe het is met voorlichters in Den Haag. Gelukkig was er het afgelopen weekend ook een lichtpuntje waar te nemen. Iran wil bij olieleveranties voortaan graag afrekenen in euro's. Zie ginds komt de stoomboot Jeroen. Hoe je haaks. Stay tuned.

  • Datum: .

Voorbereidingen voor pakjesavond in oktober 2015. De Brusselse klazen hebben een gesprek met Erdogannef over zijn verlanglijstje. En het ging er hard aan toe. Snoeihard. Moet u dit even lezen. Oh, heeft u moeite met die Griekse tekst? Goh. Nou, in dat geval even naar beneden scrollen en daar treft u de Engelse weergave van het gesprek. Boeiend. Heel boeiend. Stay tuned.

  • Datum: .

Twijfels? Mocht u die nog hebben over de inhoud van het explosieve gesprek tussen het topje van de Brusselse Reichsberg en Erdogannef dan kunt u die opbergen in het keukenkastje. Gisteren verklaarde het Turkse opperhoofd zelve dat die publicatie voor 100 procent juist was. Hij had Neutje Juncker en Donald Tusk inderdaad alle hoeken van de kamer laten zien. Met een terminologie die niet ver af ligt van die van Willem Holleeder tijdens een van zijn roemruchte college tours met zijn zuster. En daar schaamde hij zich helemaal niet voor. Integendeel.
Verder gaf hij gisteren ook de VN nog een tikkie. Hij begreep niet, dat Bankie's vehikel geen enkele sjoege had gegeven op zijn wanklacht dat Vlad en Assad de (Turkmeense) burgerbevolking van Aleppo en omstreken platgooiden. En dat ie uit New York maar een schamele 455 meloen dollar had gekregen voor de opvang van de Syrische vluchtelingen, terwijl dat al gauw zo'n slordige 10 miljard had gekost. Dus wel veel babbels uit het westen, maar weinig schaapjeswol.
Overigens zei hij niets over zijn plannetje om de Turkmeense broeders aan de andere kant van de Syrische grens te hulp te schieten. En tegelijkertijd de Koerden in dat gebied een draai om hun flappers te geven. Terecht, want de inval in Irak was al op het randje, maar een inval in Syrië en een directe confrontatie met de Ruskies was voor de NATO-partners zeer waarschijnlijk een hinkstapsprong te ver. Wel staat vast, dat het voornemen van de Turkse junta een belangrijke rol heeft gespeeld bij het verrassende Russisch-Amerikaanse besluit tot een tijdelijk staakt het vuren in de streek rond Aleppo. Kon Erdogannef toch nog “dank u Sinterklaasje” zingen. Al zal ie met dit cadeautje niet blij wezen. Stay tuned.

  • Datum: .