Skip to main content

Shishaniet of Shishawel? (001)

13 maart 2016

Het is niet echt zeker. De Amerikanski's hebben sinds de voorstelling van Osama's Flying Circus op 9/11 wel vaker baardlingen drie keer moeten kelen voor je mocht aannemen dat ze echt dood waren.
Nu weer een meneer Abu Omar al-Shishani. Heette vroeger Tarkhan Batirashvili tot ie aan de waterpijp ging. Abu schijnt een Tsjetsjeen uit Georgië te zijn, die ten tijde van het roemruchte stropdassenregime van Mikkel Saakashvili door Amerikaanse experts werd klaargestoomd om Zuid-Ossetië weer binnen de Georgische landsgrenzen te plakken. Volgens zijn strijdmakkers was Abu verreweg de beste van het hele zootje en het lag zeker niet aan hem dat ze tegen de Russen de pottenbak ingingen. Waar komt een gozer als hij na zo'n oorlogje terecht? Vind u het gek als we zeggen “bij ISIS”? Nee hè?
Sterker nog, Abu werd een van de toppers van de kalifaatbaarden. Naast Jan, Piet, Floris en Corneel. En streed raar genoeg volgens de berichten uit Syrië zij aan zij met een andere door Amerikaanse experts gekweekte baardsoort, die op zijn beurt weer gekruist was met Al Nusra en de Free Syrian Army. Nou het ironische: Shishani zou een paar dagen geleden naar Allah zijn gebombardeerd door zijn eigen leermeesters. Tenminste, dat denken ze. En maar ouwehoeren in Genève, in Brussel, in Minsk, in het Scheepvaartmuseum. Terwijl het eigenlijk zo simpel is. Kunnen ze niet gewoon aan de USSA vragen om nou eindelijk eens op te houden met dit gezeik? Kunnen we weer iets nuttigs gaan doen. Of iets leuks.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
13 maart 2016
Shishaniet of Shishawel?