Het is niet echt zeker. De Amerikanski's hebben sinds de voorstelling van Osama's Flying Circus op 9/11 wel vaker baardlingen drie keer moeten kelen voor je mocht aannemen dat ze echt dood waren.
Nu weer een meneer Abu Omar al-Shishani. Heette vroeger Tarkhan Batirashvili tot ie aan de waterpijp ging. Abu schijnt een Tsjetsjeen uit Georgië te zijn, die ten tijde van het roemruchte stropdassenregime van Mikkel Saakashvili door Amerikaanse experts werd klaargestoomd om Zuid-Ossetië weer binnen de Georgische landsgrenzen te plakken. Volgens zijn strijdmakkers was Abu verreweg de beste van het hele zootje en het lag zeker niet aan hem dat ze tegen de Russen de pottenbak ingingen. Waar komt een gozer als hij na zo'n oorlogje terecht? Vind u het gek als we zeggen “bij ISIS”? Nee hè?
Sterker nog, Abu werd een van de toppers van de kalifaatbaarden. Naast Jan, Piet, Floris en Corneel. En streed raar genoeg volgens de berichten uit Syrië zij aan zij met een andere door Amerikaanse experts gekweekte baardsoort, die op zijn beurt weer gekruist was met Al Nusra en de Free Syrian Army. Nou het ironische: Shishani zou een paar dagen geleden naar Allah zijn gebombardeerd door zijn eigen leermeesters. Tenminste, dat denken ze. En maar ouwehoeren in Genève, in Brussel, in Minsk, in het Scheepvaartmuseum. Terwijl het eigenlijk zo simpel is. Kunnen ze niet gewoon aan de USSA vragen om nou eindelijk eens op te houden met dit gezeik? Kunnen we weer iets nuttigs gaan doen. Of iets leuks.

  • Datum: .

Zeker? Ze zeggen van wel. Abu Omar al-Shishani is volgens dit bericht inderdaad het hiernamaals ingedoken. Nou hebben zich rond dit soort baardfiguren wel vaker Jezusachtige wonderen voltrokken, maar laten we nou maar aannemen dat Winston Gerschtanowitz volgende week ergens in Raqqa aanbelt. Afgezien daarvan, weet u wat zo opvallend is in dit zwarterandjesbericht? Nergens staat dat vriend Abu in Georgië was opgeleid door Amerikaanse special forces. Hoe bedoel je “netjes in de pas” (1)? Het moet voor Washington in die vijf jaar waarin ISIS probeert om Adolf Assad dezelfde B-weg op te sturen als Saddammeke en Muammar buitengewoon aangenaam zijn geweest om over een aanspreekpunt in de directie van het kalifaat te beschikken. En nu deelt ie al dan niet per ongeluk het lot van Ben Cramer's ouwe cashkoe. Gelukkig hebben we de foto's nog en de vroeger ook al eens overleden Abu Bakr al-Baghdadi (2). Anders konden we wel inpakken en wegwezen. (1) Zie de gelijknamige serie die wij vorig jaar december zijn gestart over het intrigerend bijkleuren van het nieuws door de msm. (2) Zie Peuterspeelzaal de ISIS dd. 3 september 2014.

  • Datum: .

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch